IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton

Причината е остарелите двигатели на седана

Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton

Компанията Volkswagen постепенно спира продажбите на седана Phaeton на различните пазари в цял свят. Предлагането на модела в САЩ вече бе прекратено, а сега същото се случва и във Великобритания, съобщава Autocar.
Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton
Официалната причина за спирането на продажбите на Острова е несъответствието на неговите двигатели, най-вече на 3,0-литровия V6 TDI, с новия екологичен стандарт Euro-6. Същото Volkswagen вече направи и с две модификации на Touareg – V8 TDI и Hybrid.

В компанията са убедени, че няма смисъл да приспособяват нови двигатели към остарелия флагман на марката, след като през 2017 г. се очаква на пазара да се появи негов наследник. Той ще бъде изграден в стила на концепта C Coupe GTE (на втората снимка), показан на автосалона в Шанхай тази година.
Volkswagen постепенно спира продажбите на Phaeton
За новия модел се знае, че ще получи различен дизайн на предната част в сравнение с концептуалната версия. В гамата двигателите ще бъдат включени 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори, но ще има и V6 агрегати. Очаква се и хибридна модификация. Няма обаче да има версия с W12 двигател.

Снимки: Volkswagen

 

Тагове: volkswagen phaeton
0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** Ханс, я виж на пистата на Топ Гиър времената, къде е Вейрон, къде са GTR и LFA, и после приказвай!Индокитайците са майстори на лъжата и измамата, и тея характериситки са нереални и не се доказват на практика. На всяка писта, едно GT3 мачка турбинирания GTR като *** вестик в клозет!Да давам ли пак класирането от 24ч на Нюрбургринг!
  • #6
    26 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Прави ама с 500 тунинга с двойно повече коне от Вейрон и специално гориво. Естествено пак не може да вдигне скороста на Вейрон, но поне на ускорение на четвърт миля успява да го бие. Друга тема е , че след спринта, двигателя е за основен ремонт. Но в името на Рекорда си заслужава да убиеш 5-6 двигателя на ГТ-р
  • #5
    16 rate up comment 28 rate down comment
    . ! . ( преди 8 години )
    Японската бъзикня гтр прави за смях флагмана ви вйрън струващ милион.
  • #4
    17 rate up comment 23 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    To vsi4ki dvigateli na folksvagen4e sa ostareli! A dizeina im e kato ot 80-te godini spravka - snimkite
  • #3
    20 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не ги покриват защото са мощни, не като японските бъзикни с по 90-100 кончета. Новите им двигатели вече ги покриват, бяха едни от първите които пуснах покриващи евро 6, преди да е влязло в сила.
  • #2
    52 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    PHAETON е една от най-подценяваните луксозни коли на пазара, която не отстъпва с много на флагманите на премиум марките, а е доста по-евтина. Но от Фолксваген така и не разбират, че клиентите на такива автомобили, са хора, за които не цената е определяща, а визията, лукса и престижа на марката. А PHAETON така и не се отърва от прозвището "по-голям PASSAT", липсват дребните детайли, които те карат да цъкаш с език (като маркова озвучителна с-*** примерно), а VW няма престижа на MB и BMV.
  • #1
    31 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закривааай канцерогенната компанийка. Дори и хибридите им харчещи 3.0 на 100 не покриват Евро 6 - как става тва незнам ХАхАХАре да се махат, че с тия нафтови печки ни изтровиха.