IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-екстремният Civic излиза след месец

Honda пусна нови снимки и подробности за Civic Type R

Най-екстремният Civic излиза след месец

Нови детайли за последното поколение Civic Type R разпространи японската компания Honda. Моделът бе показан в началото на март в Женева, а на пазара в Европа ще се появи през месец юли.
Най-екстремният Civic излиза след месец
Най-екстремният Type R на всички времена, както от компанията определят модела, ще се предлага с две нива на оборудване. Към момента цени не се посочват, но става ясно, че клиентите ще могат да избират измежду 5 цвята за екстериора - бял (Championship White), черен (Crystal Black), сребрист (Polished Metal), син (Brilliant Sporty Blue) или червен (Milano Red), с какъвто е покрита колата на разпространените днес нови снимки.

Новият най-бърз автомобил с предно предаване на пистата Нюрбургринг се задвижва от 2,0-литров двигател VTEC Turbo, който развива мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост на Civic Type R е 270 км/ч.
Най-екстремният Civic излиза след месец
Трите поколения Civic Type R

Спортният модел е оборудван също така с променени в сравнение със стандартния Civic кормилна уредба и окачване, като разполага и с адаптивни амортисьори. Налични са още самоблокиращ диференциал с повишено триене, спирачна система Brembo, пистов режим режим R+ и др.

Продажбите на Civic Type R в Европа в началото на юли, когато трябва да бъдат съобщени и цените.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #28
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Това е друго нещо. Страхотен малък спортен хечбек. Бих взел Фокус ST, но и това е страхотно!
  • #27
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ярославчо пак го бара без ръце, защото ръцете са му заети да пише глупости под поредната статия на доминиращите във всяко отношение японски автомобили. И на него не му е лесно да прави по цял ден, като вентилатора на процесора. Като го натовариш малко повече и започва да духа повече...
  • #26
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Стига с тая омраза бее! Който иска Хонда - да си кара Хонда. Който иска Фв - да си кара Фв. Накрая всички ще караме корейски и индийски, ама .. :)
  • #25
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ужаст - опитаха се японците да направят кола която да се хареса в Европа но се провалиха. Сега това на снимките изглежда гротескно.Крайно време е японците да разберат, че с причудливи форми не се печелят претенциозни клиенти.
  • #24
    12 rate up comment 25 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Е няма такива *** като жълтите унтери. Егати урода грозен. Сякаш някой японски "инженер " си е хванал кимоното, намачкал го е на топка и го е пльоснал на земята след което по получената форма на дрехата са направили таргата. В тази кола може да се вози само или пенсионер травестит или селянин с петте албума на Милко Калайджиев.
  • #23
    31 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда-учителите на всички останали измислени марки.От косачки през роботи до бизнес самолети.Хонда е велика империя.Поклон.
  • #22
    13 rate up comment 18 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Bezkraino zakasnial model.Razbira se bezkraino grozen,no tova ne e novost za jalturite
  • #21
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Пепо ( преди 8 години )
    Честно, няма толкова грозен и направен бе вкус автомобил
  • #20
    14 rate up comment 18 rate down comment
    Лютфиместан Тътърлъ ( преди 8 години )
    Ееее не знаех, че маторя е от Фиат тогава поне мотора на тая мутро-барокова сапунерка ще става за нещо, те едно им дали те друго развалили оризарките :3 да беха дали и на Фиат да им напрай и дизайна барем става за нещо
  • #19
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Вагнер ( преди 8 години )
    И тия като хлопел - няма 4х4, няма автомат, само икономии. Новите жертви на следващия Меган RS!