IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-екстремният Civic излиза след месец

Honda пусна нови снимки и подробности за Civic Type R

Най-екстремният Civic излиза след месец

Нови детайли за последното поколение Civic Type R разпространи японската компания Honda. Моделът бе показан в началото на март в Женева, а на пазара в Европа ще се появи през месец юли.
Най-екстремният Civic излиза след месец
Най-екстремният Type R на всички времена, както от компанията определят модела, ще се предлага с две нива на оборудване. Към момента цени не се посочват, но става ясно, че клиентите ще могат да избират измежду 5 цвята за екстериора - бял (Championship White), черен (Crystal Black), сребрист (Polished Metal), син (Brilliant Sporty Blue) или червен (Milano Red), с какъвто е покрита колата на разпространените днес нови снимки.

Новият най-бърз автомобил с предно предаване на пистата Нюрбургринг се задвижва от 2,0-литров двигател VTEC Turbo, който развива мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Моторът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия, като позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост на Civic Type R е 270 км/ч.
Най-екстремният Civic излиза след месец
Трите поколения Civic Type R

Спортният модел е оборудван също така с променени в сравнение със стандартния Civic кормилна уредба и окачване, като разполага и с адаптивни амортисьори. Налични са още самоблокиращ диференциал с повишено триене, спирачна система Brembo, пистов режим режим R+ и др.

Продажбите на Civic Type R в Европа в началото на юли, когато трябва да бъдат съобщени и цените.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #38
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Пацо ( преди 8 години )
    От Европа е дошла само неграмотността ти :) Пийс!
  • #37
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пацо ( преди 8 години )
    Това, което вадят Фиат и Алфа (3.0 533кс) не са технологии а обикновен двигател с турбо :) *** с познания в гаража си може да направи същото. Ама ти гледай там каталозите и си мисли, че са космически технологии. Японците никога не са се целили в числата....сети се защо сам
  • #36
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Пацо ( преди 8 години )
    Много малко са хората тук, които са карали Хонда с двувалов VTEC двигател и знаят за какво говорим. Преди да направят променливото газоразпределение VTEC другите автомобилни производители са твърдяли, че е невъзможно и са гледали с насмешка ;) Феновете на технологично изостанали легени могат да прочетата и за i-VTEC технологията. Оп...забравих...тези фенове не обичат да четата и да се образоват, а говорят на изуст, защото са чули нещо от комшията или братчеда :)
  • #35
    2 rate up comment 3 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Кое не му е конструктивното?Интересува ме още ли слагат дефектните въздушни възглавници на Таката или са направили нещо Конструктивно по въпроса???Двигателите на Хонда знаем,че са надеждни,еърбеговете кога ще оправят?
  • #34
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ярослав, Ярослав, вместо да напишеш нещо конструктивно - ти само се чедиш дак да се начекнотиш. *** щом ти `аресва :)
  • #33
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .!. ( преди 8 години )
    https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/11329977_10203009225591725_7474258370773111718_n.jpg?oh=6cc3173fabc857b677efe988a24ec767&oe=55EBF806
  • #32
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я да видим кой кого мачка:Хонда има 6 титли при двигателите във Ф1.ФОРД има 10, РЕНО 12.Хонда не е ставала шампион във Ф1. Ставал е МакЛарен.Хонда и Тъпота, показаха колко им е ресурса като самостоятелни отбори!!!!Сега един ДВГ не могат да направят. Здрав, остави мощен....Я да видим колко са легендарни Китайците във Ф1:http://***.f1-fansite.com/f1-results/all-time-f1-team-rankings/Престижното 20 и 27мо място заемат!Заслужават Специална серия на Кивик да пуснат!
  • #31
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда вече ползват еърбеци от световния лидер в производството им!
  • #30
    5 rate up comment 9 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    По-добре жив баламурник с Ауди отколкото пречукан от еърбег тарикат със Сивик,хахахахахахахаха
  • #29
    1 rate up comment 8 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    За еърбега нищо не казват.Пак Таката ли ще е?Купуваш си Сивик Тип Р и от шоурума направо в сервиза,за смяна на дефектен пиропатрон.Това се казва Power of Takata.Хахахахахахахахахаха.