IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

Компанията изпревари BMW и Mercedes в класацията BrandZ Top 100 (обновено)

Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

Японският автомобилен гигант Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка в света, става ясно от публикуваната днес ежегодна класация BrandZ Top 100.
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка
Серийният водороден автомобил на Toyota - Mirai. Снимка: Toyota 

Подреждането, съставено от американска консултантска компания Millward Brown, оценява японската марка на 28,9 милиарда долара, което я извежда пред конкурентите от BMW и Mercedes, оценени съответно на 26,3 млрд долара и 21,7 млрд долара.

В топ 10 на най-скъпите автомобилни марки през тази година попадат още Honda, Ford, Nissan, Audi, Volkswagen, Land Rover и Lexus.

От Millward Brown посочват, че повечето автомобилни компании в топ 10 са увеличили стойността си спрямо предходната година. Колкото до Toyota, тя печели отличието за осми път в класацията, която се провежда от 2006 година насам.

"Това е единственото изследване в света, което измерва репутацията на компаниите, базирайки се на проучвания, проведени сред над два милиона потребители от цял свят", споделят от Millward Brown. И поясняват, че за лидерската позиция на Toyota роля са изиграли редица фактори, сред които първото място по продажби в света и серийната водородна кола, която японската марка вече пусна на пазара. 

Пълната класация, включваща всички марки
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка
Toyota отново е най-скъпата автомобилна марка

Тагове: brandz top 100
0 от 500
  • #13
    14 rate up comment 7 rate down comment
    хахаха ( преди 8 години )
    Момчета ядосвайте се колкото искате но статистиката е ясна. Немците все още догонват.
  • #12
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе какви заводи има Тойота в Азия бе? Като изключим Япония, в останалата част на Азия са персона нон грата. В Китай им запалиха заводите, там лидер са Немците, В Индия миналата година си затвориха и двата завода. Стига си писал измишльотини.
  • #11
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Съседа ( преди 8 години )
    до РудолфАбе Рудолфе, ти защо имаш такъв голям проблем с японските автомобили? Да не би някой да те е задължил да си купуваш само такива?
  • #10
    7 rate up comment 15 rate down comment
    до bmw60 ( преди 8 години )
    Не си съвсем прав-най-големият пазар на Тойота е също Азия,включително Китай.Тойота е лидер в продажбите в страни като Малайзия,Инонезия,Виетнам,Камбоджа,Иран,Ирак,Турция,Египет,Нигерия и ред груги,където от много години имат собствени заводи.Предимството на Тойота в продажбите в световен мащаб не се дължи на Япония и САЩ,а на огромни ареали в Далечния,Средния и Близък Исток,както и на голяма част от Африка,където към момента наистина нямат сериозна конcurенция.А че са ***,това е доказано.
  • #9
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Освен че в топ 10 са само американски компании, но и са оценени на такива високи суми, че сбора на топ 10 вероятно като стойтост ще е колкото останалите 90 в топ 100, демек, нашето си е най-скъпо.
  • #8
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Съдейки по Койотата на снимката то японците явно са производители на табакери.
  • #7
    13 rate up comment 8 rate down comment
    То Йотов ( преди 8 години )
    Мен не ме интересува коя е най- скъпата автомобилна марка защото отдавна не робувам на марките. Харесвам определени модели от различни марки и в момента карам японска кола, от която съм много доволен.
  • #6
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ха ха вижте топ 10 на класацията! Само американски брандове, ясно къде е било запитването. Те май САЩ отдавна си мислят, че целият свят живее в САЩ и направо си питат американците и после казват че са питали целия свят. ха ха.
  • #5
    12 rate up comment 12 rate down comment
    х'американски т ( преди 8 години )
    То със сигурност и МакДоналдс е по скъпа компания от Тифани,както и Кока Кола от Шато Лафит.Което не пречи по-скъпите компании да продават *** в огромен тираж и да генерират печалби. За съжаление огромната част от света може да си позволи сандвич,кока-кола и Тойота.Както и евтин интернет да праскат + или - на воля.И да мразят "чалгарите" с Мерцедес,БМВ или Ауди.
  • #4
    31 rate up comment 5 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Как се става фен на определена марка? Нямаш пари и отиваш на пазара за стари коли, купуваш кола някаква марка която можеш да си позволиш. Караш я няколко дни и започваш да разправяш, че това е най-яката марка кола на света. Не се чупи, не харчи гориво и е проиведена от най-добрите инженери на света и причината да го правиш е просто защото ти се иска да е така, защото това е марката която караш. Това е психологията на малоумния български авто фен.