IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai първи предложи Android Auto

Системата вече е налична за модела Sonata

Hyundai първи предложи Android Auto

Южнокорейската компания Hyundai е първият производител в света, който предлага системата на Google Android Auto в свой автомобил. Технологията вече се предлага за модела Sonata, като по-късно ще бъде интегрирана и в други модели на марката.
Hyundai първи предложи Android Auto
Android Auto представлява многофункционална навигационна система, даваща достъп до богат списък от приложения, базирани на Google Now. Сред тях са Google Maps с гласови команди, популярни дестинации, напомняния за срещи от календара, информация за времето, достъп до онлайн музика и много други.

Технологията може да бъде интегрирана във версиите на настоящото поколение Sonata, които имат навигационна система. За функционирането на Android Auto е необходим също така смартфон с операционна система Android 5.0 “Lollipop” или по-нова, като самото устройство се свързва с колата чрез USB.
Hyundai първи предложи Android Auto
Технологията Android Auto бе анонсирана през 2014 година, като тогава Google обяви, че работи с няколко автомобилни компании, сред които Hyundai, Audi и Honda. Очаква се до 2016 година системата да бъде налична в колите на поне 28 автомобилни марки.

Основният конкурент на Google - американската корпорация Apple, също разработва подобна система, като си партнира с BMW, GM и Honda.

"На развиващите се пазари като Индия системата на Google ще има предимство пред тази на Apple, тъй като около 85% от продадените през 2015 година смартфони на тези пазари са с операционна система Android", споделя пред BBC Уи Тек Лю, ръководител на компанията Euromonitor International, занимаваща се с проучвания на пазара за потребителска електроника. "Hyundai Sonata е седан от среден клас, като повечето от неговите собственици са извън онези 5%, които имат телефон на Apple", допълва той.

Колкото до Hyundai, от компанията вече заявиха, че съвсем скоро техните автомобили ще могат да работят и с аналогичната системата на Apple, наречена CarPlay.  

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #1
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За мен лично, това е безмислено приложение, след като всеки има такова нещо в телефона си. Само трябва да си купи една стойка за кола, за да си постави смартфона. Като гледам екранчето на мултимедията, горе долу колкото този на моя Ноут-4. Няма да споменавам, че можеш да си купиш един 7 инчов таблет, вече има и за под 200лева чисто нови китайски да си го монтираш вътре и дори да ти го открднат, да не те е яд. и пак да върши същите операции като тази мултимедия, която вероятно ще е 2-3 бона.