IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата E-Class ще получи модулни двигатели

Моторите на Mercedes-Benz ще бъдат направени на принцип, използван от BMW

Следващата E-Class ще получи модулни двигатели

Mercedes-Benz продължава тестове на новото поколение E-Class, като поредният прототип бе заснет по пътищата на Европа. Изданието Carscoop публикува снимка на машината и разкри подробности за двигателите, с които тя ще бъде оборудвана при излизането си на пазара.
Следващата E-Class ще получи нов тип двигатели
Следващата генерация на Mercedes-Benz E-Class ще се появи догодина, като ще бъде изцяло нова. Вече се знае, че в основата на седана ще бъде платформата със задно предаване MRA, която е използвана за новите S- и C-Class. Именно от флагмана S-Class ще бъде заимстван интериора, но двигателите ще бъдат напълно нови.

Слуховете, че в Mercedes-Benz имат намерение да се откажат от традиционните V6 мотори циркулират отдавна. Те ще се превърнат в реалност именно при новия E-Class, който ще бъде оборудван с ново семейство редови 6-цилиндрови агрегати. За тяхната направа инженерите на компанията са използвали принципа от модулните двигатели на колегите си от BMW – използване на цилиндри с обем 0,5 литра, което позволява двигател с 4 цилиндъра лесно да се превърне в такъв с 6 цилиндъра.

Използвайки този „модулен” принцип в Mercedes-Benz вече са напълно готови с цяло семейство бензинови и дизелови мотори с турбини. За новата E-Class ще се използват не само агрегати с 6 цилиндъра, но и такива с 4 цилиндъра. Те ще бъдат в основата на хибридните модификации на модела.

Естествено, бъдещата E-Class няма да мине и без версия AMG. Тя ще разчита на V8 мотора от суперколата Mercedes AMG GT, като той ще бъде форсиран до 600 к.с. Тази модификация ще се появи през 2017 г. заедно с комбито. Премиерата на седана е насрочена за догодина.

Снимка: Carscoop
 

Тагове: mercedes-benz e-class
0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аз пък изобщо не бих и не карам немско.
  • #3
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    У нас простаците са предимно с бмв, мб, ауди, гоуфове и т. н. Всеки ден пътувам и съм се нагледал на какви ли не простотии. Във фейса има стрница където слагаме снимки и видеота от изпълненията на *** на пътя и всеки може да ги види,ако не вярва на това, което говоря. В последните год. действително тези с баварците надминават всички по идиотщина.
  • #2
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За всеки влак си има пътници. Аз бих карал мррцедес, прекалено мн простаци с бмв има
  • #1
    16 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    откакто излязоха 124-ките тази компания е само догонваща. БМВ правят страхотни автомобили