IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата E-Class ще получи модулни двигатели

Моторите на Mercedes-Benz ще бъдат направени на принцип, използван от BMW

Следващата E-Class ще получи модулни двигатели

Mercedes-Benz продължава тестове на новото поколение E-Class, като поредният прототип бе заснет по пътищата на Европа. Изданието Carscoop публикува снимка на машината и разкри подробности за двигателите, с които тя ще бъде оборудвана при излизането си на пазара.
Следващата E-Class ще получи нов тип двигатели
Следващата генерация на Mercedes-Benz E-Class ще се появи догодина, като ще бъде изцяло нова. Вече се знае, че в основата на седана ще бъде платформата със задно предаване MRA, която е използвана за новите S- и C-Class. Именно от флагмана S-Class ще бъде заимстван интериора, но двигателите ще бъдат напълно нови.

Слуховете, че в Mercedes-Benz имат намерение да се откажат от традиционните V6 мотори циркулират отдавна. Те ще се превърнат в реалност именно при новия E-Class, който ще бъде оборудван с ново семейство редови 6-цилиндрови агрегати. За тяхната направа инженерите на компанията са използвали принципа от модулните двигатели на колегите си от BMW – използване на цилиндри с обем 0,5 литра, което позволява двигател с 4 цилиндъра лесно да се превърне в такъв с 6 цилиндъра.

Използвайки този „модулен” принцип в Mercedes-Benz вече са напълно готови с цяло семейство бензинови и дизелови мотори с турбини. За новата E-Class ще се използват не само агрегати с 6 цилиндъра, но и такива с 4 цилиндъра. Те ще бъдат в основата на хибридните модификации на модела.

Естествено, бъдещата E-Class няма да мине и без версия AMG. Тя ще разчита на V8 мотора от суперколата Mercedes AMG GT, като той ще бъде форсиран до 600 к.с. Тази модификация ще се появи през 2017 г. заедно с комбито. Премиерата на седана е насрочена за догодина.

Снимка: Carscoop
 

Тагове: mercedes-benz e-class
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    www ( преди 8 години )
    използвали принципа от модулните двигатели на колегите си от BMW - ТОВА Е ПРИНЦИП НЕ ИЗПЪЛНЕНИЕ
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Burkash se. Bmwtata sa si prostaci ne samo v bulgaria.
  • #12
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Няма човек, който да е карал Мерцедес и след това да си е купил аналогичен модел на БМВ!Виж, обратните примери са много!А доколко качествени и сигурни са БМВ-тата...всеки ден в България има случай на загинал с такъв автомобил!
  • #11
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ммда, сигурно за т'ва казват примерно "Мерцедеса на телевизорите" или "Има две марки, Мерцедес и всички останали".Когато от Мерцедес решат да не гонят толкова много печалбата (както беше от 2002-ра до към 2010-та) а да гледат клиента да е доволен, всички знаем какви коли могат да правят.Като изкарат нова S-klasse, докато другите направят модел който е добър колкото нея, то вече идва време за новата генерация S-klasse. Дано новата E-klasse следва примера от S и С.
  • #10
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Големи комплекси имате от Бмв! Всичко все с Бмв се сравнява....
  • #9
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    явно не си карал S класа и не знаеш за проблемите им
  • #8
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    да бе беемветата с тези пластмасови интериори са направо върха и всеки се сравнява с тях. как ли пък не. да видят ауди как се правят нещата.
  • #7
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой пък се сравнява с BMW?!Хаха, докато стигнат съвършенството на S класата, от BMW имат още много уроци да научат!
  • #6
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мерцедес никога няма да повторя ,но от Ауди и БМВ сам с много добри впечатления
  • #5
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички се сравняват с Бмв,неоспорим факт!