IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group продължава да трупа преднина в Европа

През април при премиум марките води Audi, следвана от BMW и Mercedes

VW Group продължава да трупа преднина в Европа

Възходяща тенденция при продажбата на нови автомобили в Европа през април се наблюдава при всички автомобилни компании, става ясно от статистиката на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).
VW Group продължава да трупа преднина в Европа
Снимка: Ройтерс

Първенец през четвъртия месец на годината, при това със сериозна преднина, остава VW Group. Германският концерн е реализирал на европейските пазари общо 304 705 нови коли, което представлява ръст от 5,6% спрямо същия месец на миналата година. Резултатът за първите четири месеца е дори по-добър - 1 161 108 реализации, или увеличение от 8,3%.

С ръст от 2,1% и 125 617 продажби, второто място продължава да държи PSA Group. Към него обаче се приближава френската група Renault Group, която през април постига 124 195 продажби и ръст от цели 14,9%.

Четвъртата позиция през април е за Ford (84 417 продажби и ръст от 2,7%), а на пета се наставя FCA Group (77 379 продажби и ръст от 13,3%). Германската компания Opel Group, позиционирана на шесто място през април, записва минимален ръст от 1,7%, въпреки че марката Chevrolet, която се изтегля от пазара на Европа, продължава да изкривява данните. При марката Opel, която е отговорна за основната част от продажбите през месеца, е записан ръст от 5,7 на сто.

Премиум сегментът на Европа продължава да бъде доминиран от Audi, която през април е реализирала 67 671 продажби и ръст от 4,2%. Второто място се връща в ръцете на BMW, а на трето с минимална разлика остава Mercedes. Подреждането на немската тройка за първите четири месеца на годината изглежда така - първо място за Audi (254 464 продажби и ръст от 4,3%), второ за BMW (233 091 продажби и ръст от 7,6%) и трето за Mercedes (229 224 продажби и ръст от 10,5%).

Още подробности вижте в таблиците
VW Group продължава да трупа преднина в Европа
VW Group продължава да трупа преднина в Европа
Подреждането от месец март вижте ТУК

Тагове: acea
0 от 500
  • #8
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Първо - Ваг и хибриди е пълен смях Второ - Европа е колкото 2-3 щата, т.е. пренаселена е и автомобилите са по на гъсто. А когато са и дизел - смърдоляка е умопомрачаващ. Трето - бензина доказано е по-безвреден, а бензинов хибрид пък съвсем. Четвърто - без подкрепата на германското правителство и най-вече Китай еврейската фирма Ваг е зад борда.Та мислете малко преди да се палите. Няма лошо са симпатизирате на немците, но отчигайте и негативите. Основния - Децата се тровят най-много от дизела
  • #7
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японците толкова сериозно заразиха световния океан с "високотехнологичната" Фукушима, че всички дизелови автомобили да се съберат в Япония, пак ще е по-добре!Бъдещето е в автомобили като Тесла и т.н.Неслучайно германците умишлено пропускат хибридната еволюция, защото тя е просто временно явление!
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вероятно в Япония и САЩ годишно се продават повече хибриди отколкото дизелови автомобили.
  • #5
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до Хибридният ( преди 8 години )
    Ако в Европа има толкова смъртни случаи, то в САЩ с двигатели 4.2, 5.0 или 6.0, хората трябва да умират по улиците!В коя държава има повече хибриди, отколкото дизели?Каква е технологията на хибридите, безвредни ли са за околната среда?Истината е в електрическите автомобили!Всичко останало е компромис!
  • #4
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    къде пише че това са продажби на дизели само? Това са общи продажби , бензин, дизел, хибриди, електрически, рзделени по производител.
  • #3
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Хибридният ( преди 8 години )
    "Интелигентните и образовани" европейци тровят себе си и околните с канцерогенни дизели, в името на 10% по-ниски разходи по автомобила. Европейската комисия докладва за над 420 000 случая на преждевремнна смърт в резултат на дизелите по пътищата на Европа. Това хич не говори за интелект и образование, а по-скоро за липсата на такива.
  • #2
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Вретимир ( преди 8 години )
    фолцваген пак отвеха конглокенцията. наи добрите са
  • #1
    17 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нормално е интелигентните и образовани европейци, които ценят парите си, да предпочетат качеството, на което могат да разчитат! Das ***!