IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият флагман на BMW

Появи се първа снимка на новото поколение 7-Series (G11)

Новият флагман на BMW

Снимка от закрита презентация на новото поколение BMW 7-Series (G11) разпространи изданието Bimmer Today. Кадърът разкрива профила на флагмана, чиято официална премира ще се състои по-късно тази година.
Новият флагман на BMW
Снимка: Bimmer Today

Ясно се вижда, че луксозната лимузина е наследила много от своите предшественици и се разпознава лесно като флагман на BMW. Впечатление прави богатото количество хромирани елементи, като се предполага, че заснетият автомобил е от върховата версия Luxury Line.

Допълнителна информация за автомобила липсва, но по-рано през годината беше обявено, че благодарение на технологията BMW EfficientLightweight автомобилът ще бъде със 130 кг. по-лек от своя предшественик. Това е постигнато с помощта на всеобхватно използване на армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) в каросерията. Подобна технология е използвана при моделите на баварците от новата серия BMW i.

Стана ясно също така, че още в базовата си версия автомобилът ще бъде оборудван с въздушно окачване на предната и задната ос, както и с динамичен контрол на амортисьорите с електронно управление. Освен това лимузината ще разчита на нова система с електромеханично управление за активно стабилизиране на каросерията Dynamic Drive.

В оборудването ще бъде включена информационно-развлекателна система iDrive със сензорен дисплей, която е разширена с технология BMW gesture control (управление чрез жестове).

Що се касае до моторната гама, тя ще се състои от 6-цилиндрови мотори от ново поколение. Подробности засега не се съобщават, като единствено се знае, че е подготвена и модернизирана версия на 8-степенната трансмисия Steptronic.

Премиерата на BMW 7-Series (G11) ще се състои през септември във Франкфурт, а продажбите трябва да бъдат факт непосредствено след това.

Още по темата:
Първи снимки на новото BMW 7-Series
Прототип на BMW в центъра на София
BMW 7-Series ще има спортна версия с над 600 к.с.

 

 

 

Тагове: bmw 7-series
0 от 500