IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Награда се връчва от базирания в Германия институт CAM

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Volkswagen Group е големият победител в тазгодишните награди за изключителни иновативни постижения в автомобилната индустрия AutomotiveINNOVATIONS Awards, съобщава Automotive World.
Обявиха Volkswagen Group за най-иновативната компания на десетилетието
Един от най-новите концепти на компанията - VW Sport Coupe Concept GTE, представен на салона Женева 2015. Снимкa: Automedia.bg

Германският концерн е обявен за "Най-иновативен производител на годината 2015", като получи и специалното признание "Най-иновативна компания на десетилетието".

"Volkswagen Group се превърна в синоним на технологичен лидер и производител с богато портфолио от иновативни марки", споделя журито на конкурса, който се организира от базирания в Германия център за управление на автомобилната индустрия (CAM).

"1251 индивидуални иновации, 212 от които първи в света, бяха разработени от Volkswagen през последните десет години", уточняват от CAM. Сред нововъведенията са технологичната платформа XL1, най-бързата кола в света Bugatti Veyron, матричните LED фарове на Audi и първата в света серийна трансмисия с два съединителя, 7 степени и сух картер.

Концернът получи статуетки от наградите за 2015 година в още няколко категории - "Свързаност на автомобила" за виртуалния кокпит на Audi TT и сензорните уреди на концепцията Golf R, "Автомобилни концепции / каросерии" за леките архитектури на новите VW Passat и Audi Q7, "Конвенционални устройства" за системата Start / Stop и ефективните двигатели, "Системи за безопасност" за технологиите Emergency Assist и Trailer Assist във VW Passat, асистента за нощно виждане в Audi Q7 и др.

Още по темата:
Обявиха Ford за най-иновативен масов бранд на годината


 

Тагове: volkswagen group cam
0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Стен ( преди 8 години )
    Е как какво,ще кажат,че институтаэСАМ е немски,тоест пристрастен:-)
  • #2
    29 rate up comment 17 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Едни немци наградили други немци. Имаме новина!За коментара под мен - Не знам кои са японските сектанти, но от теб ясно лъха простотията на ограничеността, щом смяташ че френски, италиански и японски машини са по-долу от немските, които очевидно си поставил на пиедестал.Надявам се някой ден да виждам тук повече широкоскроени хора, които оценяват автомобилите не по тяхнато място на производство, а по техните качества.
  • #1
    24 rate up comment 29 rate down comment
    Mnogo qsno ( преди 8 години )
    Браво на хората. Хем са иновативни, хем продават най-много, хем хубави коли, абе всичко е 6. Японските сектанти, дето казват на черното бяло сега да ги видим какво ще кажат. Всъщност знам, пак с техните заучени фрази ще ми дойдат. То на тях дори и с факти да им доказваш, пак си знаят тяхното. Комплексирани оризарчета. Сравнявайте се с французите, италианците, румънците, поне да сте в един клас, да е интересно.