IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Награда се връчва от базирания в Германия институт CAM

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Volkswagen Group е големият победител в тазгодишните награди за изключителни иновативни постижения в автомобилната индустрия AutomotiveINNOVATIONS Awards, съобщава Automotive World.
Обявиха Volkswagen Group за най-иновативната компания на десетилетието
Един от най-новите концепти на компанията - VW Sport Coupe Concept GTE, представен на салона Женева 2015. Снимкa: Automedia.bg

Германският концерн е обявен за "Най-иновативен производител на годината 2015", като получи и специалното признание "Най-иновативна компания на десетилетието".

"Volkswagen Group се превърна в синоним на технологичен лидер и производител с богато портфолио от иновативни марки", споделя журито на конкурса, който се организира от базирания в Германия център за управление на автомобилната индустрия (CAM).

"1251 индивидуални иновации, 212 от които първи в света, бяха разработени от Volkswagen през последните десет години", уточняват от CAM. Сред нововъведенията са технологичната платформа XL1, най-бързата кола в света Bugatti Veyron, матричните LED фарове на Audi и първата в света серийна трансмисия с два съединителя, 7 степени и сух картер.

Концернът получи статуетки от наградите за 2015 година в още няколко категории - "Свързаност на автомобила" за виртуалния кокпит на Audi TT и сензорните уреди на концепцията Golf R, "Автомобилни концепции / каросерии" за леките архитектури на новите VW Passat и Audi Q7, "Конвенционални устройства" за системата Start / Stop и ефективните двигатели, "Системи за безопасност" за технологиите Emergency Assist и Trailer Assist във VW Passat, асистента за нощно виждане в Audi Q7 и др.

Още по темата:
Обявиха Ford за най-иновативен масов бранд на годината


 

Тагове: volkswagen group cam
0 от 500
  • #33
    8 rate up comment 8 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Po-broia na minusi za komentari v podkrepa za VW nai-dobre se vijda maximata,4e bednia balgarin e mnooooooggoooo beden i zavistliv,no za smetka na tova tap i v izli6sk
  • #32
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до анонимния и феник ( преди 8 години )
    Ужас!!! Не вярвам, да сте толкова прости. Бъзикате се, нали ? Вие от вчера ли имате интернет? На училище не сте ли ходили ? Не ми се спори с толкова ограничени хора. Ще вземете "ограничени хора" да го помислите за хвалба. Вие сте коне с капаци.
  • #31
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Уличен дрифтър ( преди 8 години )
    ФВ са водещи в спонзорството-другото лице на скритата непочтена реклама.
  • #30
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Das Auto ( преди 8 години )
    Защо само за десетилетието!От самата идея за автомобила,до първия патент,от идеята за двигателите с вътрешно горене до патентите на Отто,Дизел и Ванкел,от идеите за управление на горивните процеси до патентите на Бош,от първите хибриди до куатро, винаги немците са били водещи в инивациите в тази индустрия!Е,дълги години преди ФВ Даймлер-Бенц и БМВ,но най-вече Порше са били водещи в новите решения,но днес безспорен лидер в развитието на тази индустия е ФВ Груп.И така ще бъде още дълги години.
  • #29
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "29 октомври 2014, 10:11" Значи, викаш, за 6 месеца ВАГ успяха да напреднат толкова, че да изпреварят всички преди тях, и то за цялото десетилетие?Хо-хо, ей че куха и тая вагонатка..
  • #28
    18 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX do oooo kolko ( преди 8 години )
    Ами умнико това е класация за 2014 и както правилно отбелязаха някои 2015 още дори не е пресполовена за да се правят класации за нея.Разбирам че не ти е приятно да гледаш "най-иновативните" в друга класация чак на 21 място след Тесла, Форд, Тойота и БМВ но това са реалностите. Но за да се успокоиш прочети пак горното заглавие и си го повтряй като мантра ;D
  • #27
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Един пример за иновативността на вагените, цитат от Аутобилд. " След като години наред френските производители продаваха милиони ванове и т.н. " баничарки ", VW Груп се сетиха да направят първи опит в този сегмент, който носи звъчното име Caddy, но изненадващо има цял заден мост и полу-независимо окачване. Ние си мислехме, че тази конструкция е окончателно изоставена в миналото на автомобилостроенето. Честно казано , не смятаме, че ще впечатли сегашните клиенти на французите френски
  • #26
    7 rate up comment 6 rate down comment
    oooo kolko si P ( преди 8 години )
    Чети по - актуални новини, момче.Погледни кога е постната тази статия, дето си дал линк.Аз ще ти кажа,че от неграмотност можеи да не разбереш."29 октомври 2014, 10:11"После не ни се сърди, че сме тинацъкали минуси.Научил си се да търсиш в гугъл, бравосега се научи и да не цъкаш всичкокаквото ти дойде и да спамиш тука.
  • #25
    8 rate up comment 8 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Tия дето турят минусчета вижте къде е Тесла в истинската класация и къде ВАГ и продължете с минусите ;D
  • #24
    14 rate up comment 10 rate down comment
    FenIX ( преди 8 години )
    Че те Тесла например трябва да ги обявят за най-иновативна компания на столетието тогава ;D