IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Награда се връчва от базирания в Германия институт CAM

Най-иновативната компания на десетилетието е Volkswagen Group

Volkswagen Group е големият победител в тазгодишните награди за изключителни иновативни постижения в автомобилната индустрия AutomotiveINNOVATIONS Awards, съобщава Automotive World.
Обявиха Volkswagen Group за най-иновативната компания на десетилетието
Един от най-новите концепти на компанията - VW Sport Coupe Concept GTE, представен на салона Женева 2015. Снимкa: Automedia.bg

Германският концерн е обявен за "Най-иновативен производител на годината 2015", като получи и специалното признание "Най-иновативна компания на десетилетието".

"Volkswagen Group се превърна в синоним на технологичен лидер и производител с богато портфолио от иновативни марки", споделя журито на конкурса, който се организира от базирания в Германия център за управление на автомобилната индустрия (CAM).

"1251 индивидуални иновации, 212 от които първи в света, бяха разработени от Volkswagen през последните десет години", уточняват от CAM. Сред нововъведенията са технологичната платформа XL1, най-бързата кола в света Bugatti Veyron, матричните LED фарове на Audi и първата в света серийна трансмисия с два съединителя, 7 степени и сух картер.

Концернът получи статуетки от наградите за 2015 година в още няколко категории - "Свързаност на автомобила" за виртуалния кокпит на Audi TT и сензорните уреди на концепцията Golf R, "Автомобилни концепции / каросерии" за леките архитектури на новите VW Passat и Audi Q7, "Конвенционални устройства" за системата Start / Stop и ефективните двигатели, "Системи за безопасност" за технологиите Emergency Assist и Trailer Assist във VW Passat, асистента за нощно виждане в Audi Q7 и др.

Още по темата:
Обявиха Ford за най-иновативен масов бранд на годината


 

Тагове: volkswagen group cam
0 от 500
  • #13
    8 rate up comment 15 rate down comment
    до ввв ( преди 8 години )
    до непросветените относно помпа-дюза: тя е много по-икономична технология,и по-скъпа за произворителя, проектирана е за камиони, за по-голяма ефективност. а така "хваления" комънрейл е точно копие на бензиновия инжекцион, но за нафта. по-евтин е за производителя, но по-скъп за бедния българин, като дойде за време ремонт. VW се отказват от нея, защото им излиза СКЪПА,непросветени хора!PD е много по-добра създава много по-голямо налягане и по-добро разпръскване,но е по-шумна работата на двигателя
  • #12
    10 rate up comment 12 rate down comment
    пффф ( преди 8 години )
    Тоа пък "С", от отчаяние се чуди какво да напише.Маркетинг, Микро икономика, Макро икономика, ... това ли учите сега в училище?
  • #11
    26 rate up comment 12 rate down comment
    С ( преди 8 години )
    Хитър ход. Купуваш си подобно призвание на хартия. После пускаш огромна кампания в САЩ за продукцията си, хвалиш се, че немска "институция" те е наградила с приз за "най-иновативен"... Американците се подмокрят при изрази от типа "German engineering",a сега и в съпровод на "най-иновативен", подписано и подпечатано. Продажбите - двойни. Маркетинг, това е.
  • #10
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Видяхме им ги патентите на Тойота, все крадени от други патенти, после ги спукват от дела, тойота си плаща за кражбата на патента и така.
  • #9
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Оризари, как е настроението...
  • #8
    22 rate up comment 18 rate down comment
    ввв ( преди 8 години )
    VW и иновации? Паднах от стола... Единствената иновация е универсалната платформа,други нямат. Двигатели шит,до 2008 бомба дюза,10 години по-рано повечето производители минават на Common Rail...А виж,поне фарчета могат да правят като коледни елхички....
  • #7
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е, да де. Сега американски център за управление на автомобилната индустрия, базиран в Америка, ще провъзгласи GM за най-иновативен автомобилен концерн, а италиянският център за управление на автомобилната индустрия ще провъзгласи Fiat за най-иновативен концерн и всичко си идва на мястото :DА на много ясно като гледам колко му е ясно, чете и вместо да се радва, веднага скача да се заяжда с хора, които дори не са писали в темата... Жалка история, типична, обаче, за българската географска ширина..
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Стен ( преди 8 години )
    Ето,докато писах,първия се появи:-)
  • #5
    18 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхАхАхА тая новина ме разсмя искрено. ХахахА забележете какво броят за иновации - Вейрон - най-бързия автомобил в света - Иновация? Това ако е иновация хаха здраве му кажи. Да не говорим, че тойота има над 2 пъти повече патенти за тоя период, както и редица други компании.Нищо ново от VW са решили да си купят няква класация измислена и да си обявят тракалниците за иновативни - смешковци.
  • #4
    23 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    По принцип съм привърженик на европейските коли, но институт базиран в Германия присъжда награда на Германци за 2015 - то още не минала и половината година те вече резултати имат. Обикновено наградите за съответната година се присъждат в края ако не и на следващата. За десетилетието нищо чудно и да са най иновативни.