IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разкри Scirocco GTS

Обновеният хечбек е получил двигателя на Golf GTI

Volkswagen разкри Scirocco GTS

Компанията Volkswagen представи GTS-модификацията на обновения хечбек Scirocco, чиято премиера се състоя през зимата на 2014 г. Новата версия е получила същия мотор, на който разчита хот-хечът Golf GTI, както и специално оформление на екстериора и салона.
Volkswagen показа Scirocco GTS
Volkswagen Scirocco GTS е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 220 к.с. Това е с 10 к.с. повече в сравнение с предишната версия на модела. Двигателят може да работи както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмисия DSG със същия брой предавки.
Volkswagen показа Scirocco GTS
Модификацията с DSG позволява на хечбека да ускори от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, като максималната скорост е 244 км/ч. Ускорението при версията с механична скоростна кутия не се съобщава, но при нея максималната скорост е 246 км/ч. Разходът на гориво в смесен цикъл, посочен от производителя, е 6,4 л/100 км.

В оборудването на обновения Scirocco GTS влиза аеродинамичен пакет R-Line, в който са включени заден спойлер, странични престилки, променени брони, 18-и или19-цолови джанти и спирачни механизми, боядисани в червено.
Volkswagen показа Scirocco GTS
Освен това хечбекът разполага с черна решетка на радиатора и боядисани в същия свят корпуси на външните огледала. По думите на представител на Volkswagen, тези елементи се явяват препратка към класическия Scirocco GTS от 1982 г.
Volkswagen показа Scirocco GTS
В списъка с оборудване са включени още нов мултимедиен комплекс, педали от неръждаема стомана, специален селектор за превключване на скоростите и хромирани елементи. Срещу доплащане собственикът може да получи биксенонови фарове, панорамен покрив и мултифункционален волан.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen scirocco gts
0 от 500