IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot изненада с мобилен ресторант

Реална машина, която може да нахрани 30 души и да почисти след това

Peugeot изненада с мобилен ресторант

Камион за храни, с такава премиера изненада френската компания Peugeot. Возилото представлява реален ресторант на колела, като ще се появи пред публика на 14 април по време на Седмицата на дизайна в Милано.
Peugeot изненада с мобилен ресторант
Машината, която е напълно функциониращ концепт, е проектирана от дизайнерското студио на марката Peugeot Design Lab и носи името Le Bistrot du Lion.

С този проект, "комбиниращ иновативни нови изживявания, за да предложи висококачествена храна в движение", френската марка отправя поглед към богата си история. Тя започва през далечната 1810 година, когато Peugeot произвежда мелнички за кафе и зърно.
Peugeot изненада с мобилен ресторант
Le Bistrot du Lion е компактен и пригоден към градската среда, но благодарение на дългата му колесна база товарният обем е доста щедър. Той може да бъде допълнително увеличен благодарение подвижните стени на автомобила и ремаркето.

Когато е напълно "разгънат" ресторантът разполага със зони за подготовка на храна, вечеря и освежаващи напитки, както и с DJ пулт и няколко големи монитора. На тях гостите на ресторанта могат да наблюдават приготвянето на храната в кухнята.
Peugeot изненада с мобилен ресторант
Моделът е оборудван с всичко необходимо, включително коктейлни маси и чадъри, за да нахрани спокойно 30 човека. Освен това Le Bistrot du Lion е проектиран да възстановява и рециклира всички отпадъци, сочи информацията от Peugeot.

Кухнята на подвижния ресторант пък предлага две плочи за печене, четири котлона, фритюрник, вентилационната система, 400-литров хладилник под подовото отделение и още един с обем 350 литра, професионална еспресо машина и др.

Какви изяви предстоят на Le Bistrot du Lion ще разберем по време на Седмицата на дизайна в Милано, където моделът ще демонстрира нагледно своята кухня - изискани ястия, фюжън, молекулярна гастрономия и др.

Снимки: Peugeot
 

0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Нещо не виждам шиша за дюнери? Къде е машината за наливна бира? Бъчвите с бяло и червено вино? Бара с високоалкохолните напитки също липсва. Коктейли ще има ли? Каква вечеря или ядене, ако не вкараш аперитив с шопска и после не разкарваш храната с бира или вино? В случая е много важно, какви храни ще могатда се приготвят. Иначе идеята ми ххаресва. Има обаче специализирани фирми, които се занимават с оборудването на различни бусове/фургони в места за храна
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това да не е новия експерт. Изглежда доста добре. Това се казва иновация.
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Хибрид ( преди 9 години )
    Идеята ми се вижда твърде американска.
  • #5
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    защо криете коментари изразяващи лично мнение, дори и то да не се харесва на френско поклонниците, а оставате само хвалебствените такива, ами не си ги бива френските коли и това е, дори и да го скриете пак коментара, няма да промените мнението ми. а нч разбирачите много поздари.
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    *** не я бива в кревата
  • #3
    7 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    все повече хора започват да проглеждат и да разбират, че френските коли не ги бива.
  • #2
    13 rate up comment 21 rate down comment
    Kibik ( преди 9 години )
    Коли не могат да правят, да се пробват с баничарници
  • #1
    26 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Като те гледам колко си умен май ще умрем от простотия.