IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-ото поколение Honda Civic залага на спорта

Моделът излиза тази есен, засега е концепт

10-ото поколение Honda Civic залага на спорта

Само преди месец в Женева японската компания Honda събра всички погледи, представяйки едновременно два нови спортни автомобила - NSX и Civic Type R. Сценарият се повтаря и на откритото вчера изложение в Йю Йорк, където се състоя премиерата на Civic Concept.
10-ото поколение Honda Civic залага на спорта
Снимка: Honda

Както подсказва името, автомобилът е само концепт. Но доста близък до серийната кола, която ще представлява изцяло новата генерация на популярния модел. 10-ото поколение Honda Civic трябва да бъде на пазарите още през есента на тази година.

Показаният в Ню Йорк концепт има за цел да даде първи поглед към новия модел. Дизайнът е изявено спортен, като демонстрира удължен преден капак, по-къси надвеси и по-ниско и широко тяло. Междуосието е нараснало, като това трябва да се отрази благоприятно както на пространството в салона, така и на пътното поведение и возията.

Интересни акценти в дизайна са също така по-широките арки на калниците, LED фаровете, слетите задни светлини и поставената централно изпускателна система.

От информацията става ясно, че новата генерация
Civic ще се предлага във версии седан, купе и хечбек. В Европа вероятно ще видим и комби, а спортният Type R ще бъде глобален модел.

Очаква се автомобилът да се оборудва с новите VTEC Turbo двигатели, сред които 1,0- , 1,5- и 2,0-литров.

Новата Honda Civic ще се предлага и с широка гама системи за безопасност, сред които адаптивен автопилот, система за следене на мъртвите зони, система за следене лентата на движение, автоматични спирачки и др. 

В САЩ 10-ото поколение Civic трябва да бъде налично още през есента на 2015 г. Информация за европейските версии все още не е разпространена.

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #8
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв рекорд е поставил TypeR?За прототипи ли?Я се информирайте малко оризари!Поставили са някакъв си нерегистриран рекорд, смешници!
  • #7
    13 rate up comment 23 rate down comment
    на коня калдЪрЪмЪ ( преди 9 години )
    Тоя ХЮНДАЙ ИЗГЛЕЖДА МНОГО ДОБРЕ...
  • #6
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Ще поживеем и ще видим но надали ще излезе в този си вид! Като цяло е добре но интериора им е слабото място на всички джапанки, да видим там какво ще измислят!
  • #5
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това на снимките изглежда много добре (освен може би цвета :) Аз имах седан от осмо поколение и беше желязна машина: доста здрава, комфортна, върви прилично и с невисок разход. Разбира се, непретенциозна и никак не става за гъзареене ;)
  • #4
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Das Auto ( преди 9 години )
    Този път е красиво и напомня за CRX.Бавно ще се откажат оа дизайна със силует на бременен дакел и ще се върнат към корените си-малки,спортни,здрави,бързи и непретенциозни автомобили.
  • #3
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Ко да чакам ве !!! ( преди 9 години )
    Хечбека Type R е поставил рекорда, това на снимката е концепция за купе. Ама трябва и акъл за да се сетиш.
  • #2
    35 rate up comment 12 rate down comment
    Most_Wanted ( преди 9 години )
    Рекордът е поставен с TypeR бе малоумно животно. Карай си бмв-то (ако имаш книжка изобщо) и не пиши глупости.
  • #1
    12 rate up comment 30 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Чакай малко, ве!Нали бяха подобрявали някакви рекорди, пък то още концепт!Ай бегай и смешници!