IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-ото поколение Honda Civic залага на спорта

Моделът излиза тази есен, засега е концепт

10-ото поколение Honda Civic залага на спорта

Само преди месец в Женева японската компания Honda събра всички погледи, представяйки едновременно два нови спортни автомобила - NSX и Civic Type R. Сценарият се повтаря и на откритото вчера изложение в Йю Йорк, където се състоя премиерата на Civic Concept.
10-ото поколение Honda Civic залага на спорта
Снимка: Honda

Както подсказва името, автомобилът е само концепт. Но доста близък до серийната кола, която ще представлява изцяло новата генерация на популярния модел. 10-ото поколение Honda Civic трябва да бъде на пазарите още през есента на тази година.

Показаният в Ню Йорк концепт има за цел да даде първи поглед към новия модел. Дизайнът е изявено спортен, като демонстрира удължен преден капак, по-къси надвеси и по-ниско и широко тяло. Междуосието е нараснало, като това трябва да се отрази благоприятно както на пространството в салона, така и на пътното поведение и возията.

Интересни акценти в дизайна са също така по-широките арки на калниците, LED фаровете, слетите задни светлини и поставената централно изпускателна система.

От информацията става ясно, че новата генерация
Civic ще се предлага във версии седан, купе и хечбек. В Европа вероятно ще видим и комби, а спортният Type R ще бъде глобален модел.

Очаква се автомобилът да се оборудва с новите VTEC Turbo двигатели, сред които 1,0- , 1,5- и 2,0-литров.

Новата Honda Civic ще се предлага и с широка гама системи за безопасност, сред които адаптивен автопилот, система за следене на мъртвите зони, система за следене лентата на движение, автоматични спирачки и др. 

В САЩ 10-ото поколение Civic трябва да бъде налично още през есента на 2015 г. Информация за европейските версии все още не е разпространена.

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дори и тези осъзнаха, че в атмосферните бензинчета няма бъдеще. Сега копират модела на германците. Добре, но все пак копират, нямат собствен стил. Скука!
  • #17
    1 rate up comment 10 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    das ***, to corrado 6tot ima fenomenalna zadna sedalka! coupe se kupuva po default zaradi formata i 2te predni sedalki, bre! pri vsi4kiq mi respect mnogo mi bie na hyundai coupe ot predi 10ina godini...ina4e e qko!
  • #16
    17 rate up comment 7 rate down comment
    до: Das Трошляк ( преди 8 години )
    Най-добрият в този клас се нарича Корола! Клас Гоуф има само по страниците на АБ, но не и на друго място. Гоуф копира от другите, а не Хонда от тях. Ако Хонда копираше от най-смотаната и селска марка, досега да са ги закрили. Това R на Гоуф се помъчи да познаеш от къде са го копирали и кога! Така, че не се прави много на интересен с неща, които нито знаеш, нито си чел, нито разбираш! Когато Хонда имаше към моделите си R, ВАГените правеха Гоуфове с 54 к.с.. Така, че аре, че бързам!
  • #15
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Das Auto ( преди 8 години )
    Както отбелязах по-долу,наистина са се върнали към духа на CRX,което пък прави задната седалка неизползваема!Ако запазят красивата линия на покрива,получаваш едно красиво купе,но губиш семейната кола в компактния клас.Може би затова ще правят няколко варианта на каросерията/като при Голф/ - купе,хетч,седан и лифтбек.И комби.Копират успешната стратегия на най-добрия в класа,лидерът в този клас,наречен класа на "Голф"Мисля,че по-късно ще му "сложат" и едно AWD,пак като при Голф. И R като при Голф.
  • #14
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много добре изглежда. Дано са се отказали от пенсионерският дизайн, че хич не им ходи на Хонда да са такива. Имах 5-то и 6-то поколение Сивик. Страхотни автомобили бяха. След това започнаха да правят някакви изпълнения, които не можех да разбера и се отказах от марката. Ако новия Сивик излезе в такъв вид, много сериозно ще се замисля за покупка. Двулитровият двигател с около 300 к. с. много добре ще пасне на тази кола. Дано и не вдигнат много и без това висоните цени на които продават!
  • #13
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-накрая да видя Сивик, който да ми харесва- спортно излъчване, нисък и елегантен силует, действително напомня за CRX. Бях отвикнал да виждам сивиците в тази светлина. След 6-то поколение дизайна се изврати много, може би единствено 8-мо донякъде ме кефеше, 9-то поколение беше отвратително и разлято на вид, но 10-то както виждам ще поправи тази грешка.
  • #12
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страхотни стопове, разливащи се над целия багажник! Приличат на настъпена змия! :D :D :D
  • #11
    17 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дизайна много кефи. Искам такава бегачка. ;)
  • #10
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Type R ( преди 8 години )
    Хахах, неригистриран вика. На Хондата може да и гледаш само задните стопове как се отдалечават. Хахах.
  • #9
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Юлиян ( преди 8 години )
    След феноменалното 8-мо поколение на модела, което изглеждаше като космически кораб спрямо съперниците си, от Хонда направиха и невъзможното, за да пуснат уникално грозното 9-то поколение и надграждащо грозното 10-то!