IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярният Lexus смени поколенията

Новият кросовър RX ще се предлага с адаптивно окачване

Най-популярният Lexus смени поколенията

Lexus официално представи новото поколение на кросовъра си RX, който е най-популярният модел в цялата история на марката. От 1997 г., когато се появи първата генерация, досега от него са продадени над 2,1 млн. бройки.
Най-популярният Lexus смени поколенията
Дизайнът на автомобила е в стила, използван при създаването на последните модели на марката – като Lexus NX. Кросовърът е получил радиаторна решетка във формата на вретено, напълно светодиодни фарове, а също така и нови 20-цолови джанти, предлагани като опция. Стандартните колела са 19-цолови.

В интериора на RX се е появил 12,3-инчов дисплей на мултимедийната система, предни и задни седалки с отопление, панорамен покрив, а също така и предлагани срещу допълнително заплащане два дисплея за пътниците на задните седалки.

Дължината на кросовъра е 4889 мм, широчината – 1894 мм, а височината – 1689 мм. Разстоянието между двете оси при всъдехода е 2788 мм. Така моделът е със 119 мм по-дълъг, с 9 мм по-широк и с 1 мм по-нисък от своя предшественик. Междуосието на новата генерация е с 48 мм по-дълго.

От Lexus отбелязват, че шасито и каросерията на RX са усилени, а шумоизолацията подобрена. Окачването не е претърпяло промени – McPherson отпред и двойно независимо отзад. За първи път при модела са се появили адаптивни амортисьори, които се настройват към начина на шофиране.

Първоначално кросовърът ще се предлага в две версии – RX 350 и RX 450h. В първия случай ще се използва 3,5-литров V6 двигател, чиято мощност е 300 к.с. Той се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Втората модификация разчита на хибриден агрегат с 300 к.с., в чийто състав също влиза 3,5-литров V6, работещ по цикъла на Аткинсън.

Сред системите за безопасност на кросовъра влизат функция за предотвратяване на челен сблъсък, система за следене на лентата на движение, функция за следене на мъртвите зони, както и адаптивни дълги светлини.

Моделът ще бъде наличен и във версия F SPORT, а продажбите му трябва да бъдат факт преди края на тази година.

Снимки: Lexus

 

Тагове: lexus rx
0 от 500
  • #35
    20 rate up comment 3 rate down comment
    до "Вретемир&qu ( преди 9 години )
    Ти си типичен фен на VW - неграмотен! "пънат" "немогът" "направат" "изтенска" "фолцваген"
  • #34
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Enzo,ти да не си мазохист бе дарлинг?Вчера целия форум те нахрани обилно.А след такова унижение щях да се гръмна.Или си от тези *** които цяла България да им *** в устата не може да ги напълни?
  • #33
    8 rate up comment 11 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Чорбаджия, когато говориме за хибрид, нещата са малко по-различни. Идеята на хибрида е с по-малък разход да има по-малко вредни емисии. Това предполагам ти е ясно, но като ти гледам писянията, разговорът с теб е излишен. Така е и с 99.9% от пишещите тук, които са виждали колите, които коментират само на картинка и суха статистика. В реалния живот нещата са други. ;)
  • #32
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Чорбаджия ( преди 9 години )
    до trbПиленце, тези коли не са скъсаняци като теб, които "сипвате за 10 лева". На хората, които купуват такъв клас автомобили, изобщо не им дреме дали разхода е 10, 15 или 20 л.
  • #31
    7 rate up comment 17 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Кожата се драска много лесно, а климатроника си работи все едно климатик. Хубавото е, че за разлика от LS същата година (2013) софтуера на мултимедийната система е доста по-бърз (при ls е страшно бавен и е доста изнервящо). Като цяло цена от 120 000лв. е малко пресилена за това качество и пътно поведение. Нека плюенето от пешеходците да започне СЕГА!
  • #30
    4 rate up comment 19 rate down comment
    Вретимир ( преди 9 години )
    колкото и да са пънат японците немогът да направат изтенска кола като на фолцваген моделите
  • #29
    6 rate up comment 20 rate down comment
    trb ( преди 9 години )
    Само, които е карал RX знае за каква тояга става на въпрос, RX450h под 11 градско трудно може да го свалиш (да не говорим за смешния пробег само на ток от 1км и ограничение до 20км/ч, което може и да не работи, ако са много загряти батериите) изключително муден автомобил и скоростна кутия за сравнение с повечко играчка X5 или Q7 3.0 дизел (и двете) може да ги свалиш на 10 градско (споредмен най-вече заради доста по-добрите скоростни кутии).
  • #28
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Rocco-barocco,ние сме се осъзнали навреме и сме преминали от немски разпадащи се еднодневки на съвременни високотехнологични Японски бегачки.Пусни си немския телевизор зареди си немския телефон вземи си немския лаптоп и бегай да пасеш овцете някъде.
  • #27
    6 rate up comment 14 rate down comment
    rocco-barocco ( преди 9 години )
    Ами същото може да се каже и за хората, които не са се качвали на нито на МБ, нито на БМВ, но "видиш ли" техен познат им казал че били "еди кви".Абе аланковци, пожелавам ви да си купите чисто ново БМВ или МБ, да покарате и да тогава да разсъждавате!
  • #26
    10 rate up comment 2 rate down comment
    rocco ( преди 9 години )
    Някои хора наистина нямат какво да правят освен да се изсират под всяка статия...Силно се съмнявам даже някога да са се возили на какъвто и да е Лексус, но видиш ли бил "леген". Абе аланколу, защо не седнеш да си направиш домашните???