IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-популярният Lexus смени поколенията

Новият кросовър RX ще се предлага с адаптивно окачване

Най-популярният Lexus смени поколенията

Lexus официално представи новото поколение на кросовъра си RX, който е най-популярният модел в цялата история на марката. От 1997 г., когато се появи първата генерация, досега от него са продадени над 2,1 млн. бройки.
Най-популярният Lexus смени поколенията
Дизайнът на автомобила е в стила, използван при създаването на последните модели на марката – като Lexus NX. Кросовърът е получил радиаторна решетка във формата на вретено, напълно светодиодни фарове, а също така и нови 20-цолови джанти, предлагани като опция. Стандартните колела са 19-цолови.

В интериора на RX се е появил 12,3-инчов дисплей на мултимедийната система, предни и задни седалки с отопление, панорамен покрив, а също така и предлагани срещу допълнително заплащане два дисплея за пътниците на задните седалки.

Дължината на кросовъра е 4889 мм, широчината – 1894 мм, а височината – 1689 мм. Разстоянието между двете оси при всъдехода е 2788 мм. Така моделът е със 119 мм по-дълъг, с 9 мм по-широк и с 1 мм по-нисък от своя предшественик. Междуосието на новата генерация е с 48 мм по-дълго.

От Lexus отбелязват, че шасито и каросерията на RX са усилени, а шумоизолацията подобрена. Окачването не е претърпяло промени – McPherson отпред и двойно независимо отзад. За първи път при модела са се появили адаптивни амортисьори, които се настройват към начина на шофиране.

Първоначално кросовърът ще се предлага в две версии – RX 350 и RX 450h. В първия случай ще се използва 3,5-литров V6 двигател, чиято мощност е 300 к.с. Той се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Втората модификация разчита на хибриден агрегат с 300 к.с., в чийто състав също влиза 3,5-литров V6, работещ по цикъла на Аткинсън.

Сред системите за безопасност на кросовъра влизат функция за предотвратяване на челен сблъсък, система за следене на лентата на движение, функция за следене на мъртвите зони, както и адаптивни дълги светлини.

Моделът ще бъде наличен и във версия F SPORT, а продажбите му трябва да бъдат факт преди края на тази година.

Снимки: Lexus

 

Тагове: lexus rx
0 от 500
  • #45
    2 rate up comment 0 rate down comment
    gp ( преди 8 години )
    Държа да отбележа, че окачването на RX е адаптивно и при предишните поколения, но се регулира единствено по отношенеие на височина, а твърдостта се променя автоматично в зависимост от пътната настилка, докато при новото поколение твърдостта може да се избира и ръчно.
  • #44
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Красота!!!
  • #43
    13 rate up comment 5 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Naj-krasivia SUV na pazara e toia Lexus. Za bedniacite grozdeto e kiselo
  • #42
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Nenormalno grozno i po6lo.Samo bedniak bi si kupil toz ka6on,6toto ne moje da si pozvoli Range Rover Sport ili novoto XC90
  • #41
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страхотен СУВ.Много модерна визия.Браво
  • #40
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Космически кораб! Уникален дизайн. Само японците правят такива модерни коли с ултра-модерен дизайн. Само като се сетя колко обикновено и старомодно изглеждат германските конглокенти - БМВ X5 изглежда просто, МЛ обикновено, Q5 пък е като невидим балон.
  • #39
    12 rate up comment 6 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Nedostijim dizajn za germanscite, nedostijimi tehnologii za germancite, nedostijimo kachestvo! Tova e Lexus!
  • #38
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Един там ( преди 8 години )
    Недостижим е дохода на истинския РРЕ С3 за такъв *** като теб
  • #37
    14 rate up comment 7 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 8 години )
    Не съм особен фен на тоя тип коли обаче т'ва горе ми променя мнението (както и Порше Макан). Агресивен и футуристичен дизайн, съчетан с може би най-доброто качество на изработка в Света, к'во повече да иска човек ? Много добре са се представили. Лексус откакто започнаха с агресивния дизайн и тая голяма решетка отпред, хората вече не ги смятат за толкова пенсионерска марка както преди.
  • #36
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Вретимир ( преди 8 години )
    наи якити пичове карът фолцваген а лузърите са излагът с японски легени