IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Базовият McLaren развива 100 км/час за 3,2 сек

570S Coupe бе напълно разсекретен преди премиерата в Ню Йорк

Базовият McLaren развива 100 км/час за 3,2 сек

Британският производител McLaren разкри първия модел от новата си входяща моделна гама Sports Series. Той ще бъде представен на стартиращото в сряда автомобилно изложение в Ню Йорк.
Базовият McLaren развива 100 км/час за 3,2 сек
И за този свой модел британците не са избрали особено интересно име - 570S Coupe, но пък са отделили подобаващо внимание на всичко останало.

Новият спортист на McLaren представлява първото предложение от новата серия автомобили на марката Sports Series. Той се присъединява към настоящите предложения от Super Series и Ultimate Series.

570S Coupe не се отличава с особено оригинален дизайн, като лесно може да бъде разпознат като McLaren. Двигателят е познатия от редица модели на марката 3,8-литров V8 би-турбо. В случая той е получил около 30% нови компоненти и развива 570 к.с. при 7400 об/мин и 600 Нм при 5000 - 6500 об/мин. Трансмисията е 7-степенна SSG, а за задвижването отговарят задните колела.

Въпреки сравнително по-слабия си мотор новият 570S Coupe демонстрира доста сериозна динамика. Тежащият 1313 кг. модел ускорява от място до 100 км/час за 3,2 секунди. Скорост от 200 км/час се постига за 9,5 сек., а ограничителят се включва при 328 км/час.

Впечатление прави и средният разход на гориво, който според официалната информация е само 9,2 л/100 км в смесен режим.
Базовият McLaren развива 100 км/час за 3,2 сек
За първия модел от входящата гама на McLaren е разработено ново окачване, снабдено с адаптивни амортисьори. Джантите отпред са 19-инчови, а за задвижващия мост са избрани такива с размер 20 инча. Още в базовото оборудване са включени карбон-керамични спирачи и гуми Pirelli P Zero Corsa.

Интериорът предлага спортна, но все пак луксозна атмосфера, като е снабден със създадени за модела дигитални прибори и 7-инчов дисплей на системата IRIS, чрез която се командват повечето функции на колата.

Още подробности трябва да бъдат изнесени в сряда при премиерата на 570S Coupe в Ню Йорк.

Снимки: McLaren

Тагове: mclaren 570s coupe
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Тролчо Тролчев ( преди 8 години )
    Дачия и лада са по-добри, имат повече седалки, по-големи багажници и са повече коли от туй, дето вози като каруца, не може да мине през един легнал полицай и не става за паваж. Това важи за всички "суперколи", чиято единствена функция е да висят под формата на плакати в пуберските стаи.
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    F458 цена в щатите $243,090 а този базов макларън $185,000 . мисля че ще се продава добре
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Илко ( преди 8 години )
    Стабилна машина ,но на мене лично не ми харесва(дизайн, външно), отзад е мн добре но от пред е като някое китайско "чудо"
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    сам ( преди 8 години )
    Базовият модел на Mclaren е с по-добри характеристики от най-мощния Gtr(Nismo). Смях
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    даже е по-голяма пръчка от предния модел нали. Той нарите 458 по ***, а тоя още повече
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    журналя ( преди 8 години )
    е,ати статията първо ми пишат за разхода но гориво /кой ли ще ти гледа на състезателен а-бил колко гори градско? а после по-долу излиза, че завиват САМО задните гуми "Джантите отпред са 19-инчови, а за завиващия мост са избрани такива с размер 20 " .Що не прочетеш това, което си написал, журналисте...
  • #3
    6 rate up comment 13 rate down comment
    хаха ( преди 8 години )
    фарове от опел тигра ха- ха
  • #2
    3 rate up comment 9 rate down comment
    юруш на доматите ( преди 8 години )
    а моето Траби 50....в час ли беше,на ден ли беше.Ама ,развива
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    това очевидно е заместник на вече спрения MP4-12C. малко по малка е мощноста, но е отслабнал над 100кг и оечвидно е по практичен като интериор. добре са се справили според мен.