IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специална версия мини-роудстъра Honda

S660 ще се предлага и в Европа, но с 1,0-литров двигател

Специална версия мини-роудстъра Honda

Honda представи специална версия на двуместния роудстър S600, по случай старта на продажбите в Япония, който е планиран за 2 април. Цените на автомобила започват от 16 545 долара, като негов главен конкурент ще е показаният през миналата година Daihatsu Copen.
Honda пусна специална версия на роудстъра S660
Дължината на модела е малко повече от 3 метра. В базовата си версия S660 разчита на турбомотор с обем 0,6 литра, който генерира мощност 64 к.с. и 104 Нм въртящ момент. Агрегатът работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия или с вариаторна трансмисия. Максималната скорост на роудстъра е 140 км/ч.

Специалната версия може да бъде различена по уникалния цвят на каросерията - Premium Star White Pearl, свалящия се мек покрив и черно-белите странични огледала. В салона двете седалки са в различен цвят, а в оборудването е включена нова мултимедийна система, както и системата за автоматично спиране при ниска скорост City Brake Active.
Honda пусна специална версия на роудстъра S660
Теглото на роудстъра е 900 кг, като се очаква той да се появи и на пазарите в Европа. На Стария континент моделът ще бъде задвижван от друг агрегат – 1,0-литров с турбина, като неговата мощност ще бъде 129 к.с. Затова и името на модела за Европа ще бъде S1000.

Очаква се през 2017 г. Honda да възроди още един роудстър – легендарния S2000.

Снимки: Honda

 

Тагове: honda s660
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 40 rate down comment
    Wow ( преди 9 години )
    Каква е тая смешна навигация/дисплей, който са му лепнали на това чудо? Няма да се научат да правят интериор и това си е!