IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснаци отговориха на Mercedes G63 AMG 6x6

Ентусиасти от Самара подготвиха Lada Niva с 6 колела

Руснаци отговориха на Mercedes G63 AMG 6x6

Показаният преди време 6-колесен пикап на Mercedes-Benz не дава покой на автомобилните фенове по цял свят. Поредният опит да бъде създаден подобен автомобил е дело на група ентусиасти от Самара, които построиха уникална Lada Niva с 3 оси и задвижване 6х6.
Руснаци отговориха на Mercedes G63 AMG 6x6
В основата на проекта е стандартният ВАЗ-2121, чиято каросерия е напълно разглобена и преработена. Добавена е втора задна ос, като в крайна сметка поученият резултат се е оказал почти 2 пъти по-дълъг от оригиналната Niva.
Руснаци отговориха на Mercedes G63 AMG 6x6
Технически подробности за машината не се съобщават от руските медии, като само може да се гадае дали тя е запазила стандартният си 1,7-литров бензинов двигател. Това е малко вероятно, тъй като след доработката автомобилът е натежал с около половин тон, което сериозно ще затрудни обичайният за модела мотор.
Руснаци отговориха на Mercedes G63 AMG 6x6
Припомняме, че след излизането на Mercedes-Вenz G63 AMG 6x6 автомобилният свят буквално полудя по подобен тим машини. В Румъния бе създаден Dacia Dastruck, който е заводско изпълнение. А ателието Khan Design представи на автосалона в Женева своя версия на Land Rover Defender с 3 оси и направо плашещи размери.

Снимки: ВГТРК

Още по темата:
Руският 6х6 стои над всички



 

Тагове: lada niva lada niva 6x6
0 от 500
  • #6
    12 rate up comment 7 rate down comment
    раптор ( преди 9 години )
    Всички знаят, че най-добрите офроадъри са руските... Минават през континенти и слага свои марионетки в правителствата, за да не строят хубави пътища, та да могат да минават екслузивно само те!
  • #5
    29 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какво се палите. това тук е любителско творение - имал е излишна лада нива и много свободно време и си е поиграл човека. Няма да го пускат в серийно производство, че да правите заключения за цялата руска индустрия - не заплашва нито японци нито немци да им краде клиентелата (то ако ви е страх от руснаците че могат да крадат клиенти от вашите марки - нямам думи)
  • #4
    19 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Само не мога да разбера защо ни занимавате с тея смешни руски коли. Първо тва е 1 бройка, не като на Мерцедес джипа и второ отвратителна грозотия
  • #3
    15 rate up comment 12 rate down comment
    набухвател ( преди 9 години )
    Вече 35 години не са мръднали и на милиметър....
  • #2
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Те на парада Дошо показват предимно 8х8 с две ракети върху тях.
  • #1
    22 rate up comment 16 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    С Лада Нива 6х6 ЧебуРашките ще громят капитализъма.Трябва това да го покажат на парада на 9-ти Май, да видят ветераните до къде е достигнала в развитието си матушка Россия победителката над фашизъма.