IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Румънският 6х6

Dacia Dasstruck е дело на студенти

Румънският 6х6

При посещението ни в централата на Dacia в Румъния видяхме редица интересни разработки на марката, сред които и 6-колесен пикап. Моделът е изграден на базата на Duster, като румънците са категорични, че изобщо не са искали да подражават на Mercedes-Benz и техния G63 AMG 6x6.
Румънският 6х6
Пикапът, чието име е Dastruck, е разработен от студенти, които са искали да почетат румънската марка Aro. Тя прекрати работата си в началото на века, след като дълги години се бе специализирала в производството на всъдеходи. В гамата на Aro има няколко пикапа с 3 оси, които са пуснати в малки серии за нуждите на армията.

Пикапът Dastruck е произведен в една-единствена бройка, като е базиран на модела Duster. През тази пролет той стана първият модел на Dacia, от който бяха продадени повече от 1 млн. бройки. И това се случва само 4 години след старта на производство на кросовъра.
Румънският 6х6
Представителите на Dacia не уточниха с какъв двигател е обзаведен Dastruck, но според различни данни под капака му е поставен или 1.5-литровия дизелов мотор, познат от няколко модела на марката, или от новия 1.2-литров турбо-двигател.

Dacia няма планове да пуска Dasstruck на пазара, въпреки че моделът е напълно функциониращ.
Румънският 6х6
Лимузината Duster също е дело на студенти
Румънският 6х6
Концепцията Duster
Румънският 6х6
Duster с картечница

Снимки: Automedia.bg

Още по темата:
Duster облече военна униформа
Пикап Dacia Duster бе забелязан в Румъния



 

0 от 500