IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го новото поколение Kia Optima

Не е шега, моделът излиза на 1 април

Ето го новото поколение Kia Optima

Първа официална снимка на новото поколение Optima разкрия корейският производител Kia. Премиерата на седана е насрочена за автосалона в Ню Йорк, като ще се състои на 1 април.
Ето я новата Kia Optima
Снимка: Kia

Информацията около модела е ограничена, като от Kia споделят единствено, че новата Optima предлага обширно вътрешно пространство, премиум оборудване, редица нови технологии и разнообразни двигатели.

От снимката все пак се вижда, че моделът е заел много от дизайна на авангардната концепция SportSpace, показана в началото на март в Женева. Като цяло познатият стил на Optima е запазен, но сега акцентира върху динамиката и лукса.

От информацията става ясно също така, че моделът разполага с широка гама мотори, редица премиум екстри и технологии, които не могат да бъдат намерени в настоящата генерация на Optima.

Към момента моторите не са съобщени, но спекулациите сочат, че сред тях ще бъдат два турбо-двигателя с обем 1,6 и 2,0 литра, както и атмосферен 2,4-литров. Ще има и дизелов модел, като се очаква и появата на хибрид, включително дизел-електрически.

Очаква се също така новата Optima да бъде предложена за първи път и във версия комби, заимствана от концепцията SportSpace.

Подробностите ще станат ясни на 1 април в Ню Йорк - на същото изложение, на което през 2010 г. моделът дебютира за първи път.

 

Тагове: kia optima
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мдааа, дизайна е копиран от,... KIA Ceed.
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Видях актуалната Toyota Corolla и видях почти 100% copy/paste от Hyundai Elantra. Само, че хюндая вече е стар модел, от 2010, а тойотата излезе миналата година.
  • #5
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Точно в ниските обороти му е силата на този 1.6 турбо. АутоБилд го пробваха в i30 и се изненадаха колко добре е направен и дърпа още от 1000 об/мин.
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    1.6 око ще да е 300 коня в ниските обороти ще е мъка, все пак това е седан и каране в града с обороти над 2000 ще е тягостно
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Погледнете едно американско Toyota Camry и кажете дали не си приличат
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    1.6 мотора предполагам ще е около 190 коня, а 2.0т ще е над 200 със сигурност. не това е най важното. по важно е да са икономични и здрави. здравината е оправиха и са средно надежни коли, но по отношение икономията са назад.
  • #1
    7 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    чесно казано очаквах повече от дизайна. тази една линия фар-радиаторна решетка-фар с формата на полумесец, а емблемата по средата, като звезда би се харесало много в мюсюлманските държави предполагам. дано останалите неща, задницата и интериора са на по-високо ниво. киа го могат и са доказали, че правят много добри коли.