IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Практичният спортист на Kia

В Женева корейската компания демонстрира екстравагантната концепция SportSpace

Практичният спортист на Kia

Практичните автомобили не са задължително скучни. Това доказа Kia на автомобилното изложение в Женева, където се състоя премиерата на концепцията SportSpace.
Първи поглед към следващата Kia Optima
Моделът представлява голямо комби от сегмент D, с което компанията загатва следващото поколение на модела Optima. Автомобилът разполага с огромен багажник и просторен салон, но в същото време демонстрира изключително динамичен, агресивен дизайн.

Kia SportSpace е дело на главния дизайнер на марката Петер Шрайер, създал формите на първото поколение Audi TT. Германецът, който е и президент на корейската компания, определи машината като "стилен и вълнуващ превозвач за четирима".

Очаква се, че серийната версия на SportSpace ще запази основните елементи в дизайна на екстериора, като нисъкия и полегат покрив, широките калници, обединените с радиаторната решетка фарове и спортните брони. Интериорът обаче най-вероятно ще бъде съвсем различен и ще предлага място за петима.
Първи поглед към следващата Kia Optima
Представеният в Женева модел е оборудван с 2.0-литров турбо-бензинов двигател, който задвижва предните колела. Мощността на мотора е 250 к.с.

Размерите на SportSpace са дължина от 4855 мм, широчина от 1870 мм и височина от 1425 мм. Междуосието се простира на цели 2840 мм, а джантите са с размер 20 инча.
Първи поглед към следващата Kia Optima
Интересен елемент в интериора, който вероятно също няма да бъде използван в серийния автомобил, е системата за лесно товарене. Тя разчита на 28 топчета, интегрирани в пода на багажника, които представляват плъзгащ механизъм. При стартиране на мотора топчетата се прибират в пода, за да не позволяват на товарите да се местят.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg, Kia
 

Тагове: kia optima kia sportspace
0 от 500