IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BBC уволни Джеръми Кларксън

Британецът вече няма да бъде водещ на Top Gear

BBC уволни Джеръми Кларксън

Джеръми Кларксън, лицето на британското автомобилно шоу Top Gear, няма да продължи кариерата си в BBC, съобщават от британската обществена телевизия.
BBC уволни Джеръми Кларксън
Снимка: Ройтерс

Според информацията генералният директор на BBC Тони Хол е взел това решение, след като е провел детайлно разследване на инцидента между Кларксън и един от продуцентите на предаването Ойзин Таймън.

Джеръми Кларксън е обиждал Ойзин Таймън в продължение на 20 минути, след което е имало физическо нападение, продължило 30 секунди, твърди CBS News.

Припомняме, че скандалът се разигра в луксозен хотел в Северен Йоркшир след снимките на един от епизодите на Top Gear. Кларксън трябвало да получи за вечеря пържола с пържени картофи, но вместо това му било поднесено плато със студени колбаси, което вбесило британеца.

Договорът на Кларксън с BBC изтича в края на следващия месец и няма да бъде продължен, сочи официалната информация от телевизията.

Не трябва да има едни правила за обикновените хора и други за звездите, е заявил източник на Guardian, цитирайки Тони Хол.

Какво ще се случи с популярното шоу, гледано от около 5 млн. души, предстои да разберем. От BBC споделят единствено, че трябва да гледат към следващия сезон на Top Gear, уточнявайки пред тях стои голямо предизвикателство.

Що се касае до сочения за заместник на Джеръми Кларксън - радиоводещият Крис Еванс, той обяви, че подобен ход би бил глупост, добавяйки, че това никога няма да се случи.

Вече бившите партньори на Кларксън в предаването - Ричард Хамънд и Джеймс Мей, обявиха, че отказват да участват в шоуто без него.

Още по темата:
Най-запомнящите се изцепки на Джеръми Кларксън
Джеръми Кларксън тегли една на BBC

 

Тагове: top gear
0 от 500
  • #5
    27 rate up comment 8 rate down comment
    юруш на доматите ( преди 9 години )
    Топ гиър е предаване съобразено с Кларксън и само неговата самодоволна физиономия ми докарваше интерес.Не ме интересуват зализани чистофайници с мазни усмивки.Трябва да си нагъл и отвратителен ,за да си интересен,да казваш истината за нещата дори да горчат на някого.Иначе е скука.Помислете за това.А пичът е милионер и ще го хванат за оная му работа..
  • #4
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Добро и популярно предаване, което явно не заслужава такъв водещ. Уж англичаните са сдържани хора с обноски и поведение на джентълмени, а Кларксън доказва точно обратното. Особено пък, когато си публична личност, трябва още повече да се съобразяваш и да внимаваш какво правиш.Абсолютно правилно решение да го разкарат. Ако не го бяха направили щеше да бъде прецедент и др.да започнат да се държат по подобен просташки начин и никой,нищо да не може да им каже. Надявам се и да го осъдят за хулиганство
  • #3
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кофти ще е че си замина предаването, но ми се струва че не му е за първи път такова държанието на Кларксън, просто с този случай чашата е преляла. До сега явно са правили компромиси заради популярноста и високия рейтинг(който е най-вече негова заслуга), но всеки си има граница на търпение.
  • #2
    31 rate up comment 2 rate down comment
    Dido ( преди 9 години )
    Хубаво предаване беше .... лека му пръст!!!
  • #1
    46 rate up comment 1 rate down comment
    Сойка-Присмехулка! ( преди 9 години )
    Ще стане като с уволнонието на Чарли Шийн (Двама мъже и половина)....после ще го търсят...