IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BBC уволни Джеръми Кларксън

Британецът вече няма да бъде водещ на Top Gear

BBC уволни Джеръми Кларксън

Джеръми Кларксън, лицето на британското автомобилно шоу Top Gear, няма да продължи кариерата си в BBC, съобщават от британската обществена телевизия.
BBC уволни Джеръми Кларксън
Снимка: Ройтерс

Според информацията генералният директор на BBC Тони Хол е взел това решение, след като е провел детайлно разследване на инцидента между Кларксън и един от продуцентите на предаването Ойзин Таймън.

Джеръми Кларксън е обиждал Ойзин Таймън в продължение на 20 минути, след което е имало физическо нападение, продължило 30 секунди, твърди CBS News.

Припомняме, че скандалът се разигра в луксозен хотел в Северен Йоркшир след снимките на един от епизодите на Top Gear. Кларксън трябвало да получи за вечеря пържола с пържени картофи, но вместо това му било поднесено плато със студени колбаси, което вбесило британеца.

Договорът на Кларксън с BBC изтича в края на следващия месец и няма да бъде продължен, сочи официалната информация от телевизията.

Не трябва да има едни правила за обикновените хора и други за звездите, е заявил източник на Guardian, цитирайки Тони Хол.

Какво ще се случи с популярното шоу, гледано от около 5 млн. души, предстои да разберем. От BBC споделят единствено, че трябва да гледат към следващия сезон на Top Gear, уточнявайки пред тях стои голямо предизвикателство.

Що се касае до сочения за заместник на Джеръми Кларксън - радиоводещият Крис Еванс, той обяви, че подобен ход би бил глупост, добавяйки, че това никога няма да се случи.

Вече бившите партньори на Кларксън в предаването - Ричард Хамънд и Джеймс Мей, обявиха, че отказват да участват в шоуто без него.

Още по темата:
Най-запомнящите се изцепки на Джеръми Кларксън
Джеръми Кларксън тегли една на BBC

 

Тагове: top gear
0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    dd* ( преди 9 години )
    Бил е доста раздразнителен само защото са объркали поръчката му!?И затова трябва дя убижда и да рита продуцента!?Кларксън беше любимия ми водещ в шоуто.Беше забавен и глуповат.Шоуто беше забавно.Сега какво ще стане като и другите водещи не искат да водят шоуто без него?!Аз ще ви кажа-шоуто ще се разпадне.
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Това си беше шоу предаване за автомобили. Грешка от страна на ББС. Това, че приравняват всички и това, че нямало по-специални хора за тях е голяма глупост и липса на далновидност. Има заменими и незаменими хора и това всеки го знае. За това един футболист взема милиони и клубовете се избиват за него а друг играе в селските групи и никой не го иска. Да сравняваш известен водещ с човека зад камерата примерно е несравнимо, оператори под път и над път. ДА има по-специални хора и често са ексцентрични. Повечето големи звезди са такива. Това е защото самите те разбират че са нещо повече от останалите, щом всички ги искат и им се кланят. Да живеят в измислен свят и изискват и капризничат, но когато ти вдигат рейтинг, печалба и имидж, трябва да се съобразяваш. Постъпката на ББС е абсурдна, все едно е управлявана от български политик. Никое нормално същество не би рязало клона на който седи. Освен в България.
  • #13
    14 rate up comment 15 rate down comment
    tova e dobre ( преди 9 години )
    Кларксън така или иначе си беше ***,предаването е глупаво и безполезно само по себе си. Можеш да се научиш да унищожиш автомобил от него. Да се надяваме,че ще е полезно,поучително и развлекателно за в бъдеще.
  • #12
    13 rate up comment 9 rate down comment
    FenIX ( преди 9 години )
    Поредната звезда, която се е самозабравила - едни вилнеят в хотели, обиждат служители, а тоя си бие продуцента. Нищо ново под слънцето. Присъединявам се към тези, които питат, а ако вие сте жертва на такъв като тоя как ще разсъждавате тогава?
  • #11
    22 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Значи, според разбиранията на някой форумни селяни, трябва да си нагъл, отвратителен и милионер, за да можеш да си позволяваш всичко и да биеш, когото ти скимне. Интересно, ако някой известен дойде и вас ви нарита *** селендури, дали ще сте на същото мнение, че на него това му е позволено!Между другото след подобни мнения, като вашите разбирам защо държавата ни е толкова зле и защо простащината не е недостатък, а положително качество у нас.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    бъчваря,и аз го гледах това предаване,с един дърт пасат,бмв и един пикап бяха.Пълен леш са тези,горките.Не знам Кларксън дали с право е наритал трътката на продуцента,ама с пълно право може да ги гръмне тези лешници от бледото американско копие.
  • #9
    18 rate up comment 6 rate down comment
    до юруша на доматите ( преди 9 години )
    наказанието трябва да е еднакво за всички!!!ако утре Кларксън те блъсне и останеш инвалид...ще му простиш ли защото е "звезда" в шоу???и каква истина казва???правят си простотиите за да са гледани и ако има английска кола в предаването..то тя е на добрата независимо колко куца е тя.обективно автопредаване е Фифт гиър....шоу Топ гиър
  • #8
    15 rate up comment 4 rate down comment
    бъчваря ( преди 9 години )
    Жалко за шоуто. Аз гледам тия дни американския Топ Гиър по нюз 7. Въпреки, че има интересни неща както при TG Англия, то изобщо не ми е интересно. Водещите са едни заспали и въпреки нецензорните думи, предаването е слабо. Снощи поне две минута повтаряха, че ще пикаят в колите си. Накрая врътнах канала. ТГ България е също от заспал по-заспал, особено пишещите статии в ТГ. Купувам го единствено заради тия трима *** и техните увлекателни разкази за целия свят. Сега явно ще спирам ТГ БГ.
  • #7
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Прав му път на тоя кар-у-цар.
  • #6
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Радвам се че са го изритали.