IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните модели в Европа

През февруари класацията оглавяват Volkswagen Golf и Polo, следвани от Renault Clio

Най-продаваните модели в Европа

Европейският автомобилен пазар отбелязва силен старт на годината, регистрирайки ръст от над 7% за първите два месеца. Вече станаха ясни лидерите по продажби на континента, а днес JATO Dynamics изнесе данни и за най-подаваните модели автомобили.
Най-продаваните модели в Европа
Снимка: Volkswagen

Лидерската позиция по продажби в Европа продължава да държи бестселъра Volkswagen Golf, при това със значителна преднина пред конкурентите. През февруари моделът е реализирал 36 292 продажби (ръст от 5,8%), или почти два пъти повече от втория в подреждането.

Сребърното отличие също отива при Volkswagen. Моделът Polo измества Renault Clio от второто място, изпреварвайки го със само 89 продажби. Резултатът на Polo е 21 495 реализации и ръст от 7,2%, а този на Clio - 21 406 продажби и ръст от 1,2%.

На четвърта позиция по продажби през февруари в Европа се нарежда Ford Fiesta, следвана от Peugeot 208 и Opel Corsa. И трите компактни модела отбелязват лек спад в продажбите си спрямо същия месец на миналата година.

Седмата позиция е за най-добре продаваният модел на Skoda - Octavia, а на осмо място финишира Volkswagen Passat, чийто брой продажби се доближава до този на далеч по-достъпни автомобили. Седанът от сегмент D демонстрира и най-сериозен ръст през месеца - цели 63,8%.

В Топ 10 попадат още лидерът при кросовърите Nissan Qashqai, който също отбелязва сериозен ръст, и Audi A3.

Подробности вижте в таблицата на JATO Dynamics
Най-продаваните модели в Европа

Тагове: vw golf jato dynamics
0 от 500
  • #31
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Относно разните приказки как на американския пазар се продавали масово японски коли, пък немските по-малко, ще кажа, че има едно нещо наречено Omnibus Foreign Trade and Competitiveness Act, документ създаден от американското правителство, който поставя японската индустрия в много по-добри конглокентни условия за внос и производство в Щатите, отколкото който и да е друг техен партньор. И не за друго, ами за да могат и те да продават щатските си стоки при реципрочни правила в Япония.
  • #30
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "Автопарка на Европа е отчайващо беден-само бюджетни коли"Що си мислиш че в Япония е по-различно, там е и още по-зле.
  • #29
    8 rate up comment 2 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    ...дали ще е като vollzeitarbeit (пълно работно време) или като minijob (за няколко часа на седмица, максимум на заплащане 450? с някакъв данък от сорта на 5-6?), няма значение. Важното е, че хората си взимат достатъчно пари за да си покрият разходите, да карат чисто нови коли, Адидас и Найк да не ги смятат за висша мода (като в България) и лятото да отидат на почивка в Испания например цялото семейство. :)
  • #28
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Йори ( преди 9 години )
    Не знам защо на никой не му хрумва, че точно тези модели са едни от най-предпочитаните в Европа за евтини служебни коли и това им помага доста, за да се изкачат нагоре в класацията. Не, че не се продават доста и на физически лица, де. Има много хора, които не могат да изберат лукса и се придържат към практичния избор на кола - евтина, икономична, с по-нисък данък, малка и удобна за тесните улички на старите европейски градове, където и местата за паркиране са кът.
  • #27
    11 rate up comment 2 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Мислиш, че няма да си ги върнат ли ? :)И пак "Германия обедня".По какво разбрахте, че Германия е обедняла бе хора ? По т'ва дето се пише по жълтите вестници ли ? Защо говорите за неща от които си нямате понятие ? След като за последните няколко месеца, безработицата намалява а БВП се овеличава, т'ва според вас е обедняваща държава, така ли ?Пропускате една тънка подробност относно това относно това колко вадят германците. Тя е, че повечето работят на две дори и три места...
  • #26
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    в реалния пазар- САЩ немски кошници не се продават!
  • #25
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Е то и Германия затова обедня. Наляха стотици милиарди в източната част...
  • #24
    9 rate up comment 2 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    П.С Франкфурт е един от най-скъпите градове за живот в Германия.Като искаш евтин град, виж по източна Германия, онзи регион още го развиват и е доста по-евтино.
  • #23
    11 rate up comment 3 rate down comment
    до емигрант от 20 г ( преди 9 години )
    "Средия немец взема 3500 евро само в сънищата ти!"Germany average wage:Gross 3391 ?Net 2054 ?Може да си емигрант от 20г, ама нищо не знаеш. Време е да се събудиш...
  • #22
    17 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    До ненормалния анонимен със 150-то хиляди емигриращи германци.Ало, мой човей, май само ти си виждал Германия на картата. Точно стоките които са най необходими са най-евтини (дрехи и храна). Тоя филм с "парите едва ми стигали за храна и квартира" някъде другаде го разказвай.Над 15 години живея във Франкфурт на Майн, доста хора познавам които работят на минималното заплащане и сами казват, че си живеят съвсем спокойно. Дори лятото си ходят по за 3-4 седмици в България! ;)