IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваните модели в Европа

През февруари класацията оглавяват Volkswagen Golf и Polo, следвани от Renault Clio

Най-продаваните модели в Европа

Европейският автомобилен пазар отбелязва силен старт на годината, регистрирайки ръст от над 7% за първите два месеца. Вече станаха ясни лидерите по продажби на континента, а днес JATO Dynamics изнесе данни и за най-подаваните модели автомобили.
Най-продаваните модели в Европа
Снимка: Volkswagen

Лидерската позиция по продажби в Европа продължава да държи бестселъра Volkswagen Golf, при това със значителна преднина пред конкурентите. През февруари моделът е реализирал 36 292 продажби (ръст от 5,8%), или почти два пъти повече от втория в подреждането.

Сребърното отличие също отива при Volkswagen. Моделът Polo измества Renault Clio от второто място, изпреварвайки го със само 89 продажби. Резултатът на Polo е 21 495 реализации и ръст от 7,2%, а този на Clio - 21 406 продажби и ръст от 1,2%.

На четвърта позиция по продажби през февруари в Европа се нарежда Ford Fiesta, следвана от Peugeot 208 и Opel Corsa. И трите компактни модела отбелязват лек спад в продажбите си спрямо същия месец на миналата година.

Седмата позиция е за най-добре продаваният модел на Skoda - Octavia, а на осмо място финишира Volkswagen Passat, чийто брой продажби се доближава до този на далеч по-достъпни автомобили. Седанът от сегмент D демонстрира и най-сериозен ръст през месеца - цели 63,8%.

В Топ 10 попадат още лидерът при кросовърите Nissan Qashqai, който също отбелязва сериозен ръст, и Audi A3.

Подробности вижте в таблицата на JATO Dynamics
Най-продаваните модели в Европа

Тагове: vw golf jato dynamics
0 от 500
  • #61
    0 rate up comment 0 rate down comment
    От Оня цървул ( преди 9 години )
    Данните за средната заплата са от английската уикипедия. Явно ти имаш по точни данни, вземи ги поправи, не си ги измислям аз! Щом са толкова зле да идват тук да си живеят райски с 346 евро средно за Бг след данъците, пак оттам. Кои неща са в пъти по скъпи? Горивата са като тук, дори на места съм намирал и по евтини. Говориш за ток, ама то всичко на газ. На мен парното за апартамента ми е по 300лв на месец. Скъпи са единствено услугите, че да ти влезе някой в къщи да ти прави нещо те съдира
  • #60
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до: JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    А за цените нещо да кажеш, за жестоките данъци и др. глупости. Всяка година вдигат данъците и цените на стоките, а заплатите същите. Направиха минимално почасово заплащане уж, ама пак немериха вратички и не го спазват. Вече вместо на фолцайт назначават на тайлцайт 2-3ма и пак те гърбят с ниска часова ставка. А някой дори обяви пускат със заплащане по-ниско от 8,5 евро на час. Когато беше марката и после при Шрьодер бе добре. Откакто е Меркел нещата за обикновените хора са много зле.
  • #59
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до: JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Най-голямата и стабилна икономика казва! Къде? В Европа да, но в света не. И теб и мен какво ни топлят тези гръмки лозунги, че били локомотива на Европа, че били то или онова? Кажи какво те топли това, като заплатата ти е по-ниска от тази на холандци, австрийци, швейцарци, белгийци, скандинавци, англичани, французи и т. н. Какво те топли, че баба ти Меркел води *** политика и вади някакви макроикономически данни, а на микроикономическо ниво нещата са зле! При Шрьодер беше най-добре да знаеш
  • #58
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    21000 евро годишна заплата , значи към 40000евро. бруто. Просто данъците в Германия са големи, е в сравнение с Франция са добре. При Французите при бизнеса мисля че е 75% от печалбата. Което горе долу си е 3500 евро на месец. Но никой не смята, че от тия пари след данъци в Германеца отиват 1800 евро. Никой не споменава, че едва 20% от Германците имат собствено жилище а останалите са под наем и то едно средно 1000 евро на месец. и от 3500 изведнъж му останаха 800 евро, добави задължителната здравна осигуровка от 100 евро и станаха 700 евро сложи сега ток,вода,парно,интернет,телефон и му остават едно 400 евро да избута месеца с тях трябва да има за храна, дрехи и обслужване на автомобила.
  • #57
    5 rate up comment 3 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    ...според дохода, здравните осигоровки ти покриват вскчко, не вкарваш колата редовно в сервиз заради "хубави" пътища, цените на тока и водата са съобразени със средната заплата, телефонните ослуги са доста по-евтини от колкото в България и т.н.То ако беше както го описвате тука, Германия нямаше да е най-голямата и стабилна икономика в Европа, с най-голям БВП...
  • #56
    3 rate up comment 4 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    До последния анонимен:Малко си смесил коментарите колега, аз никъде не съм писал за средна работна заплата, пък дори и на английски.Да храните и дрехите са евтини а другите работи като електроника например са с от 5 до 50% по-скъпи, не споря. Вярно е и, че билета за градския транспорт ти е 2.60? например.Това обаче не е такъв проблем за живеещия в Германия човек, защото при нормални условия, купуваш телевизор веднъж на 7-8 години, работодателя ти пома пътните, наема ти се определя...
  • #55
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оня *** дето приказва че в германия средната заплата е 3500 евро е много далеч от истината. За 2014-та средната брутна заплата за цялата година 35000 евро, а нето е 21000 евро по официална статистика. . Смятай ги както искаш! Уж си от 15 г. в германия, а ми пущаш цитати на английски за доходите. Ако знаеше немски нямаше да го правиш, а щеше да погледнеш статистиката и да не се излагаш с лъжи и невярна информация. Храните и дрехите са евтини, а другите неща са в пъти по-скъпи.
  • #54
    7 rate up comment 4 rate down comment
    5725 ( преди 9 години )
    Тия Субарута май само по форумите ги карат, както и в реалността ги карат някакви въображаеми директори, принцове и арабски шейхове! Субару е доста по-непопулярен автомобил от други японски марки като Тойота, Нисан или Хонда, дори и Мазда в последно време продават повече от Субару. Така като чете човек форума ще излезе, че половината автомобили в света са с марка Субару! :D :D :D
  • #53
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Reto Suter ( преди 9 години )
    В Швейцария има много скъпи коли, но тях ги карат нискоинтелигентни комплексари видели се в пари. В института в който работя директора кара Субару Легаси, докато на паркига можеш да видиш М5 и други немски "пръчки" които са собственост на чистачи или техници ниско ниво. Швейцарците по традиция живеят скромно.
  • #52
    2 rate up comment 1 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 9 години )
    Реално погледнато, в селата в по-цивилизованите държави като Швейцария, Франция и Германия, живеят по-заможни хора.Т'ва нещо като в България по селата хората да не могат да вържат двата края, го няма.Също така и "мръднахме" малко, не сме били постоянно във Фриборг. Така че съм видял за какво става въпрос.Да има и много скъпи коли, не отричам, но има и такива които са по 300?.П.С домакинът ми е швейцарец, чист. Не е емигрант.