IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda превръща CR-Z в хот-хеч

Моделът ще разчита на мотора на Civic Type R, но с намалена мощност

Honda превръща CR-Z в хот-хеч

Компанията Honda планира да върне на европейския пазар модела си CR-Z, като промени изцяло неговата концепция. Вместо с досегашния хибриден агрегат, машината ще бъде оборудвана с двигателя на Civic Type R и спортно окачване, твърди изданието Auto Express.
Honda ще превърне CR-Z в хот-хеч
Моделът Honda CR-Z бе изтеглен от пазарите в Европа и Австралия, след  като интересът към него падна драстично. В компанията обаче  възнамеряват да го върнат, като за целта ще променят имиджа на му. Новият автомобил ще бъде изграден на платформата на Civic, но разстоянието между двете оси ще бъде намалено със 100 мм.

Сериозни промени ще има и във външния вид на бъдещия хот-хеч. В дизайна му ще бъде използвани черти не само от Honda Civic Type R, но и от показаната в началото на тази година серийна версия на суперколата NSX.

Задвижването на машината ще бъде поверено на 2,0-литровия турбодвигател на Honda Civic Type R, чиято мощност ще бъде намалена от 310 на 280 к.с. Моделът ще продъли да се предлага и с досегашния хибриден агрегат, в който влиза 1,5-литров бензинов мотор. Общата мощност на системата обаче ще бъде увеличена от сегашните 130 к.с. на 200 к.с.

Очаква се концептуалната версия на новия CR-Z да бъде показана в началото на 2016 г. на салона в Детройт. Серийният вариант ще дебютира на същото място година по-късно.

Снимка: Honda

 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до: fan. ( преди 9 години )
    Да прав си. Това съм го пропуснал, защото много ме хвана яд на Хонда с тази така хубава кола с огромен според мен потенциал, а да не и боднат един по-як двигател и да избият рибата. Вътре също трябва доста да е пипнат, защото назад имаш 0 видимост, тясно е, неудобно, задните седалки са излишни, защото и деца на тях не могат да седнат, освен ако не шофират деца и предните седалки да са изтеглени напред. Разхода на гориво също беше един огромен проблем. Доста висок за хибрид и това малко купе
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    fan. ( преди 9 години )
    Май си чел през ред!?!?? Много ясно е написано:"Сериозни промени ще има и във външния вид на бъдещия хот-хеч. В дизайна му ще бъде използвани черти не само от Honda Civic Type R, но и от показаната в началото на тази година серийна версия на суперколата NSX."
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сетила се Мара да се побара!Още преди да излезе прогнозирах, че ще има слаби продажби и познах. Не става в такова спортно тяло да сложиш анемична хибридна система. Колата има излъчване, неповторима е, предназначена е за млади хора, а с този хибрид убиха труда на дизайнерите. за хибридите съм с 2 ръце, но мощността трябваше да бъде поне 200 к.с. В момента ще залагат на кола, която е от 10 г. създадена. Не пипнат ли визията ще имат същия крах, независимо какъв двигател ще и сложат.