IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ванът BMW 2-Series Gran Tourer дебютира в Женева

7-местният модел излиза на пазарите през юни

Ванът BMW 2-Series Gran Tourer дебютира в Женева

Точно преди година на изложението в Женева BMW показа своя първи модел с предно предаване. А на тазгодишният салон в швейцарския град германците демонстрират нова версия на модела, която е по-голяма.
Ванът BMW 2-Series Gran Tourer дебютира в Женева
Новият модел се нарича 2-Series Gran Tourer и може да бъде оборудван с 5 или 7 места. Той е построен на базата на 2-Series Active Tourer, като се отличава с удължени задни врати, променен дизайн на задната част и по по-голям багажник. Салоните на двата модела са напълно аналогични.

Новият BMW 2-Series Gran Tourer разполага с един от най-големите багажници в сегмента – при свалени втори и трети ред седалки, обемът на товарния отсек достига 1905 литра. Когато и трите реда седалки са поставени, обемът на багажника е 145 л.
Ванът BMW 2-Series Gran Tourer дебютира в Женева
Гамата двигатели се състои от пет агрегата – два бензинови с мощност 136 и 192 к.с., и три дизелови, развиващи съответно 116, 150 и 190 к.с. Най-мощният дизелов мотор работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Това е версията BMW 220d xDrive, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди и развива максимална скорост от 218 км/ч.

Моделът може да бъде снабден и с пакет M Sport, включващ редица добавки за екстериора и интериора.

Новият BMW 2-Series Gran Tourer излиза на пазарите през юни. Цените в Германия започват от около 27 000 евро.

Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg

Тагове: bmw 2-series gran tourer
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Срам - Ван ( преди 9 години )
    Прав е "doc". Трябва да сменят този турски дизайнер, че покрай "резняка" дизайна много се "оряза". Как може най-ниския им клас в концерна - Мини, да има по-съвременни огледала от флагманите им?!? За дизайна на интериорите, по-скоро интериора, че е еднакъв, да не говорим...
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    doc ( преди 9 години )
    bmw веднага да си сменят дизайнерите ,защото този кашон е отвратителен!Японските и корейските конглокенти са с класа над този " ван"
  • #7
    3 rate up comment 6 rate down comment
    или?? ( преди 9 години )
    Много яко ванче , като гледам превъзхожда доста всички в класа си, да не кажа и повече :)
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Всички се опитват да направят Зафира и все не успявят. Тези са поредните....
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Илко ( преди 9 години )
    Отвратителен е!
  • #4
    17 rate up comment 0 rate down comment
    БГ-мама ( преди 9 години )
    Форум БГ-мама приветства новия ВАН на баварците!Сега БГ-татко да почва да събира пари, за да ни го купи! Ако заплатата му е ниска да спестява от закуски, а ако не закусва ще чакаме 10-15 г. за да си го купим нов внос на 123 000 км.
  • #3
    16 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да, дизайна е на КИА, но е доста по-грозно с тези оцъклени фарове. Дано от клубовете за млади майки и домакини го харесат, за да водят децата на детска градина и училище, а на връщане на пазар и шопинг. До къде стигнахме само... БМВ да стане масовка. Ама защо не, като и МБ станаха масовки и предлагат малолитражки на Рено и само лепят емблеми, а продават уж премиуми...
  • #2
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Откраднаха дизайна от КИА и това е.
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    145 л. багажник и бил един от най-големите хахаха на някой яко са му платили да пише подобни глупости. На жената градския мъник е с двоен багажник. Както и да еспоред мен е срамно бмв да правят ванове. От спортна марка е превръщат в ширпотреба кола за майки с деца. Цените ще са умопомрачаващи със сигурност. 27 000най-слабата версия без екстри, а със сигурност над 40 000 евро ще е по-мощната и с повече екстри версия. Като ти трябва ван има доста доказали се на по-ниска цена...