IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км

Хибридният кросовър разчита на комбинация от дизелов V6 и електромотор

Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км

Компанията Audi използва автосалона в Женева, за да покаже хибридна версия на новото поколение на всъдехода Q7, която носи името e-tron. Моделът разчита на комбинация от дизелов двигател и електромотор, като може да измине 1410 км само с едно зареждане.
Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км
В хибридния агрегат на модела, който е със задвижване на четирите колела, влизат 3.0-литров V6 турбодизел с мощност 258 к.с. и 600 Нм въртящ момент, 8-степенна автоматична скоростна кутия и електромотор, раззвиващ 127 к.с. и 340 Нм. Общата мощност на агрегата е 373 к.с. и 700 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6 секунди и развиване на максимална скорост от 225 км/ч.
Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км
Захранването на електромотора е поверена на комплект литиево-йонни батерии, състоящи се от 168 отделни клетки. Мощността на целия блок е 17,3 кВт/ч, като моделът е оборудван с двуфазово зарядно устройство с мощност 7,2 киловата. В зависимост от вида на мрежата, към която е закачен автомобилът, акумулаторите могат да се зареждат за около 2,5 часа.

Електрониката на всъдехода работи в няколко режима. Audi Q7 e-tron може да се придвижва както само на електричество, така и с помощта на всички компоненти на силовия агрегат. Ако едновременно работят и двигателят с вътрешно горене, и електромоторът, а селекторът на скоростната кутия е поставен в положение D, то при всяко махане на крака от педала на газта машината се придвижва по инерция.
Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км
Освен това автомобилът е оборудван със система за рекуперация на енергията при спиране, която също предлага няколко режима на работа. Те могат да бъдат променяни от водача с помощта на превключватели, разположени на волана на всъдехода.

В оборудването на Audi Q7 e-tron са включени 19-цолови джанти, система за стабилизация с всъдеходен режим, 12,3-инчов дисплей, заменящ приборния панел, мултимедийна система MIMI с чип NVIDIA Tegra 30, тъчпад, Wi-Fi и навигация, 3D-аудиосистема Bose, климатик и др.
Audi Q7 e-tron ще има пробег от 1410 км

 Снимки: Диян Пенев, Automedia.bg
Тагове: audi q7 audi q7 e-tron
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Здравейте колеги.Фен съм на ВАг групата.В момента шофиреам а4 б7 и съйм довоелн.Но с този тулупаз немога да се похваля.Имам мерак да си купя q7,но стария модле и да имам пароите за новия НЕ.Това просто е резил успешен модел бе6е старото поколение,а това е резил.просто се излагат.Аз съм човек реалист казвам го с ръка на сърцето
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ти па си един умник, вижда се факалиините ти слова
  • #15
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъва е тази тухла 4-ка ве ей вурстове? Какъв е тоя Жилет на предната решетка? Ще се бръснем ли, къщи ли ще строим...Тея некадърници са в задънена улица. Нито качество, нито визия, а само лъжи и манипулации, а глупавите фенове вярват ли вярват. Като има *** ще има и тарикати. Така е било, така и ще бъде...
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Не се правете на ущипани оризари ами пуснете новината за представянето на новото GT3 RS в Женева. Да се помаризим малко тука с жълтурите.
  • #13
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Да бе, то за теб 180 килограмовата Пена Миризливата с мустака и стоте брадавици да е по хубава от Адриана Лима, но както каза, всеки си има право на мнение.
  • #12
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Q7 ( преди 9 години )
    Ауди доста са се изложили с тая грозотия. В сравнение с предищното поколение на модела , това изглежда много зле.Така или иначе нямам възможност да си позволя подобна кола, но пък всеки има право на мнение, нали така.
  • #11
    14 rate up comment 1 rate down comment
    haha ( преди 9 години )
    авторите пак с нова електротехника:мощност в квт/ч ??????мощност - вт, квтенергия - вт/ч, квт/чнамерете разликата
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    haha ( преди 9 години )
    Мощността на целия блок е 17,3 кВт/ч
  • #9
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Сойка-Присмехулка! ( преди 9 години )
    Ами това не е чак толкова много, замислете се ако е само на дизел ще мине около 1 000 км.
  • #8
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И да ти харесва, с 500лв на месец само интернета не можеш да си платиш да го гледаш, какво остава за повече.