IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха официално мощността на най-бързото Porsche 911

Версията GT3 RS ще разчита на 4.0-литров мотор с 500 к.с.

Разкриха официално мощността на най-бързото Porsche 911

Официалните спецификации на най-бързото Porsche 911 – модификацията GT3 RS, бяха публикувани в Twitter от неизвестен потребител на социалната мрежа. От тях става ясно, че купето ще получи 4.0-литров атмосферен мотор с 6 цилиндъра, чиято мощност е 500 к.с. и 460 Нм.
Разкриха официално мощността на най-бързото Porsche 911
Това означава, че в сравнение с познатия GT3 агрегатът на новата версия има с 0.2 литра по-голям обем и генерира с 25 к.с. по-висока мощност. Въртящият момент на мотора е нараснал с 20 Нм. Освен това бе потвърдено, че двигателят ще работи само със 7-степенна роботизирана трансмисия PDK.

Спортната машината ще бъде и по-широка от стандартното GT3, но същевременно теглото ще намалее заради използването на композитни материали в конструкцията. Отпред са поставени 20-цолови джанти, а отзад – 21-цолови.

Представянето на Porsche 911 GT3 RS ще се състои на автосалона в Женева следващата седмица. Автомобилът трябваше да се появи още през миналото лято, но заради проблеми с двигателя бе решено дебютът му да се отложи с няколко месеца.

Снимка: Twitter

 

Тагове: porsche 911 gt3 rs
0 от 500
  • #19
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Turbo S, GT2, GT3, всчики са по добри и по бързи от GTR-a. За умопомрачителния 918 няма да не говорим. Това че държи рекорда на пистата е достатъчно красноречив факт.
  • #18
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Какъв клип да гледам бе. Гледам резултатите от писта, и то в Германия. Нисана е по-бърза от порше 911 турбо мурбо.Факт.
  • #17
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не бе драги.Когато нещо е убиец на друго в сферата на спортните коли означава простата истина,че едното е по-бързо от другото.А ти изкриви цялото това нещо през личната си призма на комплексар. Нисана ,обикновената марка Нисан,без да има претенциите на спортната марка Порше направи и има по-добра,по-спортна и по-бърза кола от порше. Това е факт, доказан на писта. Фактите са факти,а не нещо което на някой му се иска,за да си избие комплексите.
  • #16
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Когато наричат нещо(Нисан) убиец на еди какво си(Порше), обикновено това нещо е силно комплексирано от еди какавото си и опитва да си изгради слава на негов гръб. Порше не е убиец на никого, Порше си е Порше, вече 70 години. Това е.
  • #15
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А ония дето пише кога Порше са достигнали 125кс.литър, да види коя година този двигател дебютира в предната версия на GT3 RS...не в тази, в предната...Това е състезателен мотор, директно от пистата. Тук се търси определен баланс на нещата, не просто мощност като самоцел!
  • #14
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Вие гледайте клипа, в който Турбо Кабрио (520кс) отвява Нисмото като л***йнян вестник, и после дрънкайте глупости. Не може кола, тежаща 1815 кг да се води спортна, и всичките и постижения да са свързани само с тунинг на пияни Руснаци и некви смешни драгове! Това е ширпотребски ***...
  • #13
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Рибен пазар ( преди 9 години )
    Когато EVO избираха своята "track" кола на годината porsche gt3 беше по-бързо от японският топуп gtr(нисмо версията). GT3 rs не само ще го прави на суши ами и след това ще го изяде.
  • #12
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ако бях на мястото на РРЕ да си изял бахора
  • #11
    12 rate up comment 15 rate down comment
    RRE GTR ( преди 9 години )
    Razbrahme 4e edin Nissan moje da se podigrava s porschence kakto re6i.Tova e japan Power. Nissan nikoga ne sa se obiaviavali za sportna marka,oba4e kazaha i napraviha po-dobra i po-byrza kola ot porsche,tova e iaponeca.
  • #10
    15 rate up comment 10 rate down comment
    ahahah ( преди 9 години )
    Ами той и тоя нисан е Reno