IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи 7-местния 2-Series Gran Tourer

Моделът e по-дълъг и предлага багажник с обем от 1905 литра

BMW представи 7-местния 2-Series Gran Tourer

BMW официално показа модела си 2-Series Gran Tourer, който определя като „първия в света премиум компактен ван със 7 места“.
BMW представи 7-местения 2-Series Gran Tourer
Новият BMW 2-Series Gran Tourer е построен на базата на 5-местния 2-Series Active Tourer. От своя „донор“ новият модел се отличава по удължените задни врати, променения дизайн на задната част и по по-големия си багажник. Салонът изцяло повтаря интериора на 2-Series Active Tourer.

Въпреки, че официално е обявен за 7-местен компактен ван, в базовата си версия машината разполага с 5 места. Третият ред седалки се предлага като опция. В същото време BMW 2-Series Gran Tourer се предлага с един от най-големите багажници в сегмента – при свалени втори и трети ред седалки, обемът на товарния отсек достига 1905 литра.

Гамата двигатели се състои от пет агрегата – два бензинови с мощност 136 и 192 к.с., и три дизелови, развиващи съответно 116, 150 и 190 к.с. Най-мощният дизелов мотор работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Това е версията BMW 220d xDrive, която ускорява от 0 до 100 км/ч за 7.6 секунди и развива максимална скорост от 218 км/ч.

Очаква се на по-късен етап компактният ван да бъде оборудван и с хибриден агрегат, който в момента се разработва от инженерния екип на BMW. Първоначално той ще бъде поставен на 2-Series Active Tourer, а по-късно ще се предлага и за по-големия модел.
BMW представи 7-местения 2-Series Gran Tourer
Автомобилът предлага и широк списък с аксесоари, сред които кутия за багаж, багажник за велосипеди, ефектно осветление на праговете, прожектиращо логото на BMW, допълнителни елементи за съхранение на дребни предмети, детски столчета, дисплеи за задните седалки, стъклен покрив и др.

Цената на новия модел все още не се съобщава официално, но се очаква той да бъде малко по-скъп от BMW 2-Series Active Tourer. В Германия този модел може да бъде купен за 27 200 евро.

Снимки: BMW
 

 

 

Тагове: bmw 2-series gran tourer
0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    МТ ( преди 9 години )
    Точно! А да не забравяме че Lamborghini произвеждат и трактори ;)
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    MT ( преди 9 години )
    Какви са тези негативни коментари бе... негативисти?! Каквото и да произведат все някой ще се намери да оспори. Кола като слънце.. невиждам кому ще навреди като излезе в сериино производство. На който не му харесва да не си я купува! Вие неразбрахте ли, че каквото и да се произведе на този свят - ако ще да е с формата на жаба, пак ще има поне 1 000 000 души по свена, които биха искали да си закупят тази кола. Аиде променете си мисленето вече и търсете позитивното във всяко едно нещо. Аа шамари:D
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    RS1600 ( преди 9 години )
    BMW вече произвеждат по-добрата КИА Каренс :)Шегата настрана, нормално е да разширяват гамата и да търсят нови ниши, макар че малко прекаляват сякаш.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    някой хора изобщо не разбират какво е това МАРКА. тази марка има фенове и те се увеличават. и като искат да карат ван защо да го купуват от опел а не от БМВ. ще се намери кой да го купи. само че предните седалки изглеждат ужасно. за разлика от детските седалки - върха са.
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Един такъв "майстор" с 3-ка беше блъснал няколко коли паркирани отстрани през зимата. Явно е бил умствено изостанал, хахаха.
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    хъхъхъ ( преди 9 години )
    Я, пуснали са БМВ за през зимата. Хахахах.
  • #9
    10 rate up comment 2 rate down comment
    scheisse ( преди 9 години )
    отзад прилича на корейски SUV, от по-старите, неееее, така се убива една легенда
  • #8
    9 rate up comment 2 rate down comment
    scheisse ( преди 9 години )
    моля ви, моля ви не го пускайте в серийно производство, моля ви недейте, това не е BMW
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Факт е, че днес повечето от моделите на БМВ НЕ са само за ентусиасти. Но има и такива. ЕНТУСИАСТИТЕ знаят точно кои са те - М3, 4 серия купе, 5 серия седан и М5, 6 серия купе и М6. Евентуално могат да се добавят М вариантите на Х-овете, макар аз лично да не съм много съгласен. Но аз съм предубеден към SUV-та, така че мнението ми по този точно въпрос не е много меродавно. Да останеш днес производител на коли САМО за ентусиасти, е много опасно. Вижте, днес хората правят опашки за... смартфони!
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Ами... в днешния свят, драги ми tifozi, автопроизводителите от класата на БМВ имат общо взето три варианта:1. Да се продадат на голям производител на масови автомобили (както Ауди, Ламборгини, Бентли напр.);2. Да предложат изключително широка гама от модели на всякакви цени и за всички хора, които до този момент само са въздишали по БМВ и да увеличат продажбите си неимоверно по този начин;Или3. Безславно да потънат в мрака (както стана със СААБ, с Ланча и както вървят нещата с Алфа Ромео);