IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche Panamera вече не се крие

Второто поколение на спортния лифтбек е по-голямо и по-леко от предшественика си

Новото Porsche Panamera вече не се крие

Нови снимки на тестови прототип на второто поколение на Porsche Panamera бяха публикувани от изданието Auto Express. Автомобилът бе фотографиран по време на изпитания в близост до Полярния кръг, като този път е почти без камуфлаж и дава реална представа за това как ще изглежда лифтбекът.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
Вече се знае, че Panamera ще използва новата платформа на Volkswagen Group – MSB, както и че ще получи нов V8 турбо-мотор. Сред останалите агрегати са бензинов би-турбо V6, както и представеният от Audi V6 турбо-дизел. Базовият двигател ще бъде с 4 цилиндъра и мощност над 260 к.с., като той ще бъде използван и за хибридната версия – тип plug-in. Ниските нива на оборудване ще бъдат с механична скоростна кутия, а за останалите ще се предлага преселективна 7-степенна PDK-трансмисия.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
От снимките ясно се вижда, че лифтбекът е пораснал на размери, като в същото време предницата е по-ниска и по-къса от тази на неговия предшественик. Интересното е, че Porsche предвижда да пусне и модификация на Panamera с удължена база, която ще бъде предлагана най-вече за пазара в Китай.

Новата платформа MSB позволява използването на алуминий и високоякостна стомана, което от една страна ще намали теглото на модела, а от друга ще доближи пътното му поведение максимално до това на Porsche 911. За това помага и фактът, че хидравличният усилвател на кормилната уредба е заменен от електромотор, поставен на кормилната рейка. Лифтбекът ще запази и системата за задвижване на четирите колела, която отново ще се предлага като опция.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
В интериора на модела ще се появят нови сензорни дисплеи, които ще бъдат взаимствани от Porsche 918 Spyder. Те ще заменят сегашните бутони и клавиши в автомобила, чиято премиера е насрочена за началото на 2016 г.

Снимки: Auto Express

 

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #19
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Nev до Nev ( преди 9 години )
    Що си такъв нервен бе амиго? Нещо фрустриран ми се виждаш, не спа добре ли, млякото лли не ти донесоха? Така, както си се набрал като муха в буркан най-много някое главоболие да си докараш!Успокой се, мисли позитивно и ще видиш как нещата може и да започнат да ти се получават! :)
  • #18
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хубава Шкода... :)))
  • #17
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГон,къде е това изследване на J.D. Power? Влязох в сайта им и е точно обратното на това, което пишеш. Мечтите ти обаче са напълно безплатни, но поне пиши, че са мечти, а не нещо реално! Нали се сещаш, че ако беше както казваш всички платени медии, както и тази в която пишем в момента ще гръмне от статии по въпроса. Да, ама не!
  • #16
    6 rate up comment 9 rate down comment
    до Nev ( преди 9 години )
    Кълвем,кълвем - на сьомга във фиордите на Аляска.Не е срамно да не знаеш - човек цял живот се учи.Току виж и ти,след някоя друга година,почнеш да разбираш и от автомобили. Но затова продължавай в същия дух - по 24ч. във форума,плюене под всяка статия за Ауди,но по този начин ще си я прочел. Освен ако не плюеш директно,без да четеш.Като във вица "Nev е писател,не читател"
  • #15
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Скоро ще го съобщят - 3/100 МЕТРА ;D;D;D
  • #14
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Как така са пропуснали да споменат, че ще харчи 3/100 :)))))
  • #13
    15 rate up comment 10 rate down comment
    trex ( преди 9 години )
    Като знам сегашната Панамера каква е брутална и красива си представям новата какъв звяр ще бъде... М-м-м-м-м-м!
  • #12
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Изследване, направено от агенцията J.D. Power, в което участват 50 000 водачи на автомобили. Резултатите от това проучване сочат, че най-лошите автомобили са предимно японски. По-конкретно, в най-долната част на класирането са компаниите Mazda, Mitsubishi, Dodge, Toyota, Honda, Nissan, Jeep, Subaru и Suzuki. Анкетираните дават своите предпочитания основно на европейската продукция и най-вече на немските автомобили. Като най-добра марка е определена Porsche, а челната десетка се допълва от Jaguar, BMW, Land Rover, Audi, Mercedes-Benz, Lexus, Mini, Lincoln и Cadillac.
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Този списък не е на база продажби и оферти а някаква си компания дала на своите експерти да оценят автомобилите на старо. Ако се интересуваш от реални цени и обезценяване, отваряш сайтовете за автомобили.
  • #10
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Някой може ли да ми каже поне една причина да го крият, като всеки знае как ще изглежда. Дизайна тип настъпана жаба, никога не се е променял при Троше. Едно време поне бяха здрави и можеше да се преглътне грозната външност, а сега не само, че се самозапалват, в завои и леки неравности са нестабилни, а и на външен вид са грозни и скучни. Под шапката на селската марка няма как да бъде по-различно...