IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Porsche Panamera вече не се крие

Второто поколение на спортния лифтбек е по-голямо и по-леко от предшественика си

Новото Porsche Panamera вече не се крие

Нови снимки на тестови прототип на второто поколение на Porsche Panamera бяха публикувани от изданието Auto Express. Автомобилът бе фотографиран по време на изпитания в близост до Полярния кръг, като този път е почти без камуфлаж и дава реална представа за това как ще изглежда лифтбекът.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
Вече се знае, че Panamera ще използва новата платформа на Volkswagen Group – MSB, както и че ще получи нов V8 турбо-мотор. Сред останалите агрегати са бензинов би-турбо V6, както и представеният от Audi V6 турбо-дизел. Базовият двигател ще бъде с 4 цилиндъра и мощност над 260 к.с., като той ще бъде използван и за хибридната версия – тип plug-in. Ниските нива на оборудване ще бъдат с механична скоростна кутия, а за останалите ще се предлага преселективна 7-степенна PDK-трансмисия.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
От снимките ясно се вижда, че лифтбекът е пораснал на размери, като в същото време предницата е по-ниска и по-къса от тази на неговия предшественик. Интересното е, че Porsche предвижда да пусне и модификация на Panamera с удължена база, която ще бъде предлагана най-вече за пазара в Китай.

Новата платформа MSB позволява използването на алуминий и високоякостна стомана, което от една страна ще намали теглото на модела, а от друга ще доближи пътното му поведение максимално до това на Porsche 911. За това помага и фактът, че хидравличният усилвател на кормилната уредба е заменен от електромотор, поставен на кормилната рейка. Лифтбекът ще запази и системата за задвижване на четирите колела, която отново ще се предлага като опция.
Новото Porsche Panamera вече не се крие
В интериора на модела ще се появят нови сензорни дисплеи, които ще бъдат взаимствани от Porsche 918 Spyder. Те ще заменят сегашните бутони и клавиши в автомобила, чиято премиера е насрочена за началото на 2016 г.

Снимки: Auto Express

 

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #29
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Пенчо питанката ( преди 9 години )
    Абе,някой знае ли какво е суяк?
  • #28
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Има, има... Казва се Ферари. Когато говорим за 1ца.
  • #27
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до суяк-а ( преди 9 години )
    Ще намериш Панамера в Европа под 35000евра,ама друг път.Да е.а и суяците богати,да е.а!
  • #26
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до TurboАнонимен ( преди 9 години )
    Защо не се прекръстиш на TurboГлупав!? Няма по-добре развиваща се фирма на пазара с по-големи печалби на 1-ца автомобил от Порше.
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    До гения по долу ( преди 9 години )
    Суяк,скъсам,старао,тоеа.....Ти от кое племе си бе пич? И как реши кой, какво може да си купи, да нямаш кристална топка...много са скъпи панамерите на старо цели 25 000Е колкото гарсониера в Люлин....Не съди по себе си за другите.
  • #24
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Бобо ( преди 9 години )
    Работа мечта - Да си дизайнер в Porsche.Получаваш голяма заплата, караш Porsche и накрая "новия" модел се различава от стария с има/няма 5% :D
  • #23
    7 rate up comment 9 rate down comment
    TurboАнонимен ( преди 9 години )
    Порше освен 911 други коли немогат да правят. Нещата от ден ден по зле стават. Незнам защо не пускат шутингбрейк на панамерата. Изглежда много добре в сравнение с това нещо.
  • #22
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Новото???? Аз по-добре да си взема старото...то същото ама по-евтино.
  • #21
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ъъъъъ тея май почнаха да си играят на открий разликите. Порше преди имаха заклети фенове дето ги колекционираха ония 911. Сега може един модел да го ползват за период от 10 години
  • #20
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ВАГон изследването на J.D. Power го има публикувано, това, че си негррамотен си е твой проблем. Извикай батко си да ти напише в ГУГЪЛ:"Най-лошите и най-добрите автомобили в света"и чети, ако не можеш, накарай някой да ти го прочете. И като го прочетеш, ела пак да развиваш теориите и легендите за мечтите ха ха хаааа