IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 ще получи e-quattro

Моделът, който очакваме още тази година, ще разполага с над 400 к.с.

Audi A4 ще получи e-quattro

Следващото поколение на Audi A4 ще получи нова хибридна система за задвижване на четирите колела, съобщава британското списание Car. Технологията, носеща името e-quattro, ще бъде въведена и в модела TTQ.
Audi A4 ще получи e-quattro
Концепцията Prologue представя дизайна, който ще демонстрира новия A4. Снимка: Audi

Въпросната e-quattro система за задвижване на четирите колела бе анонсирана и патентована от Audi преди около година. Първият автомобил, който ще бъде оборудван с нея ще бъде следващото поколение на A4 (B9), което трябва да има премиера през тази година. С e-quattro ще разполага и насроченият за 2017 година спортен кросовър TTQ.

Системата е хибридна, като съчетава бензинов и електрически двигатели. Агрегатът с вътрешно горене задвижва предните колела, докато за задните отговаря електромотор. Технологията разчита на още един електрически двигател, позициониран в трансмисията и работещ като генератор на електрическа енергия.

Общата мощност на хибридния агрегат ще бъде над 400 к.с., твърди Car. Бензиновият мотор ще генерира около 300 к.с., а електрическият на задната ос - около 150 к.с. Третият електромотор ще участва в задвижването само при активирането на спортния режим, като в този случай ще добавя около 50 к.с. към общата мощност на модела.

Технологията ще позволява придвижване и само на електричество, което предполага, че батериите ще могат да се зареждат в електрическата мрежа. Очаква се новата хибридна система да демонстрира за първи път възможност за безжично зареждане.

Още по темата:
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години



Тагове: audi a4 audi ttq e-quattro
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 15 rate down comment
    RRE S3 ( преди 9 години )
    Tova ako izleze v tozi si vid.Game Over za vsi4ki ostanali ot premium klasa
  • #4
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Дедо Фердо ( преди 9 години )
    Хибридно 4х4 с електромотор отзад и без кардан? Браво! Само 10 години след Lexus RX400h. Тия немци големи бързаци в копирането бе, след още 20 години току виж и сериен автоможбил на водород изкарали.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    проблемите на тези двигатели са известни, няма безпроблемни двигатели
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Добре звучи, интересно ще бъде да се види! Хубво би било, ако от Ауди захвърлят най-накрая тоя дизел, и се средоточат върху съсздаването на плъг-ин хибриди! Илко, това на снимката ако се не лъжа е прототипът им Пролог, а не бъдещото А4, от АМ незнай-но защо са решили точно нея да сложат "във връзка" със статията! :)
  • #1
    7 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Продължаават проблемите с двигателите TSI на ФВ, за които фирмата говори с голямо нежелание. Продължават проблемите с гаранциите, което е дългогодишна политика на ФВ. Продължават проблемите с DSG и Multitronik трансмисиите.