IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi A4 ще получи e-quattro

Моделът, който очакваме още тази година, ще разполага с над 400 к.с.

Audi A4 ще получи e-quattro

Следващото поколение на Audi A4 ще получи нова хибридна система за задвижване на четирите колела, съобщава британското списание Car. Технологията, носеща името e-quattro, ще бъде въведена и в модела TTQ.
Audi A4 ще получи e-quattro
Концепцията Prologue представя дизайна, който ще демонстрира новия A4. Снимка: Audi

Въпросната e-quattro система за задвижване на четирите колела бе анонсирана и патентована от Audi преди около година. Първият автомобил, който ще бъде оборудван с нея ще бъде следващото поколение на A4 (B9), което трябва да има премиера през тази година. С e-quattro ще разполага и насроченият за 2017 година спортен кросовър TTQ.

Системата е хибридна, като съчетава бензинов и електрически двигатели. Агрегатът с вътрешно горене задвижва предните колела, докато за задните отговаря електромотор. Технологията разчита на още един електрически двигател, позициониран в трансмисията и работещ като генератор на електрическа енергия.

Общата мощност на хибридния агрегат ще бъде над 400 к.с., твърди Car. Бензиновият мотор ще генерира около 300 к.с., а електрическият на задната ос - около 150 к.с. Третият електромотор ще участва в задвижването само при активирането на спортния режим, като в този случай ще добавя около 50 к.с. към общата мощност на модела.

Технологията ще позволява придвижване и само на електричество, което предполага, че батериите ще могат да се зареждат в електрическата мрежа. Очаква се новата хибридна система да демонстрира за първи път възможност за безжично зареждане.

Още по темата:
Най-успешният модел на Audi навърши 20 години



Тагове: audi a4 audi ttq e-quattro
0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ... до ше мечка ориз ( преди 9 години )
    Май ти си с оризарка...Аз си карам Октавията и нямам ръжда...Не пиши глупости а се придържай по темата...
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ръждива консерва ( преди 9 години )
    Дошко ,оризарката как са й ламаринките,или само ръжда остана по нея,а?
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ше мечка оризарки ( преди 9 години )
    До тоя под мене с точките ...,абе карай си там оризарката и ходи виж ,дали не са й изгнили праговете и шасито ,че в последно време оризарките ,заместиха Опелите по ръжда...
  • #12
    4 rate up comment 4 rate down comment
    ... ( преди 9 години )
    Това "ново" Ауди ще прилича много на старата Октавия- като се абстрахирате от решетката и странните отвори пред гумите, почти всичко от предницата ми пролича на Октавия 2 с фейслифта...Браво на чехите!
  • #11
    6 rate up comment 9 rate down comment
    АМГ ( преди 9 години )
    Ми то неможарите си бичат на предно. Много ми е смешно като някои се оплаква от задното, а не от собствените си способности. Всички големи производители правят задно или 4х4, а тия от двете тоалетни уж премиум а бичат предняци.
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    На последният коментар много се смях!Ама аз имам едно питане...Презавиване с вратите напред по-добре ли е?Сериозно питам!Мерцедеса зимата го кара по-бавно, че ме е страх да не потегли на някъде...
  • #9
    8 rate up comment 10 rate down comment
    bmw e60 ( преди 9 години )
    Тези от Ауди не са научиха, че никой няма да ги взима на сериозно докато правят коли с предно. Да сложат 300коня отзад и 150 отпред ама НЕ! трябва да има недозавиване защото явно клиентите са им свикнали да немогат да завиват тези коли.
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Das *** бе оризови пръчки! Смотльото Дошо вече напълни гащите! Получи трайно стомашно и умствено разтройство при вида на това страхотно АУДИ!
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Под снимката си пише:"Концепцията Prologue представя дизайна, който ще демонстрира новия A4"
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    До Дедо Фредо ( преди 9 години )
    "Въпросната e-quattro система за задвижване на четирите колела бе анонсирана и патентована от Audi преди около година."