IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Германците не получиха правата върху марките Q2 и Q4

Новият кросовър на Audi ще се казва TTQ

Стана ясно името на новия член на семейството Audi TT – спортен кросовър в стил крос-купе, който ще се появи на пазара през 2017 г. Заради проблемите с компанията Fiat моделът на германския производител ще се казва TTQ, съобщава Carmagazine.
Audi избра смешно име на новия си кросовър
В Audi искаха да кръстят новия си спортен кросовър Q4, но това название принадлежи на Fiat. Италианците имат собственост и върху правата на името Q2, което принуди маркетолозите на немската марка да търсят нови варианти. И в крайна сметка се спряха на TTQ.

„Нямахме никакъв друг избор – обяснява пред изданието представител на Audi, пожелал анонимност. – Спряхме се на името TTQ, за да избегнем проблеми с концерна Fiat и за да запазим в името на автомобила буквата Q. Просто към нея прибавихме познатото на клиентите TT.“

Очаква се новият кросовър на Audi да бъде изграден на базата на концептуалния кросовър TT ofroad concept (на снимката), който бе показан на автосалона в Пекин преди година. Дължината на спортния всъдеход е 4390 мм, като разстоянието между двете оси достига 2630 м.

Моделът ще се предлага с 3 мотора – бензинови с мощност 230 и 310 к.с., както и турбо-дизел, развиващ 184 к.с. Не е изключено да се появи и версия с хибриден агрегат, като всички версии ще се произвеждат в завода на Audi в Дьор (Унг).

Кросовърът ще бъде по-евтин от версията Audi TT със свалящ се покрив. Тя се продава в Германия на цени от 37 900 евро.

Снимка: Audi
 

 

Тагове: audi tt audi q2 audi q4
0 от 500
  • #34
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ТаТаQ-изплюха най-накрая камъчето , къде всъщност им е "нивото" тия от тоалетния бизнес!!!
  • #33
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фиат пуснаха модела 500Х 4х4 давай сега и Ауди да не останат по назад изкарват туй ТTQ, малко копират мисля а?
  • #32
    3 rate up comment 2 rate down comment
    фермера ( преди 9 години )
    С появата на INFINITI Q30 и INFINITI QX30 ще стане интересно в класа и ще покаже разликата в технологийте.Все още има AUDI A6 от февруари 1997.От последните 5цилиндрови на 450к километра.Не съм отварял двигателя и предницата с един носач издържа по 100к километра
  • #31
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Държат, държат - колко да държат? За парите които искат требва да е бетон. Ама нали и сервизите трябва да имат работа. Щото ремонтните комплекти са по 200 лева, ама ги продават по 1000. Та те толко им е печалбата от цяла кола сигурно. ;)
  • #30
    5 rate up comment 4 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    В последните години обаче пооправиха качеството.Явно разбраха,че само с реклама и масово производство не става.Не може Ауди да има проблеми,като масовката на Фолцфаген.Все пак е в по-горното ниво и се бори с МБ и БМВ,а не с Тойота и Киа.Порше се усетиха по-рано и не дават да им се бара легендата 911 от Фауве.Държат си на качеството.
  • #29
    7 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    А ходовата част,нова изкарва 50000 км.,а ремонтния комплект струва майка си и баща си и я изкара 20000 я не.Големите им мотори защо издържат,защото Ауди си ги правят сами,"типтроника" защо издържа,защото е от Порше."Куатрото" защо няма проблеми? Всичко,което са го взели на готово от Фолксваген е слабо за Аудитата.Не казвам,че всичките модели на Ауди са зле.Имат и много яки машини.Обаче имат и модели,от които е по-добре да стоиш много далече.Аман от сектанти.
  • #28
    6 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    "абе хубаво или лошо аудито поне излиза от конвейра"Абе излиза,не е като да не излиза.Даже се продава.Ама не са това което бяха.Да си чул някой да се оплаче от Ауди 80-Б3 и Б4???Станаха на по 20-25 години обаче вървят без драми и ще вървят още толкова,защото са здрави като чукове.Ама от тези новите хората ореваха орталъка.Само като чуят "мултитроник" и настръхват.А мотора АЛТ дето му казват "маслояд",а оня "душегуб"-2,5 тди,нещо да кажеш.А ДСГ-то докато го оправят колко време мина?
  • #27
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Фиат няма да глътнат вода. Има една поговорка "не всичко, което хвърчи се яде " това се отнася за Ваггрупата.
  • #26
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе хубаво или лошо аудито поне излиза от конвейра, а йерослав е излязъл от п*дераски г*з дами и господа - за това не му се смейте ами му влезте в ....положение :):):)
  • #25
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    очаквайте скоро Ауди КостенуркаQ .. Тея за пари и скейборд с надпис СкейтКю ще пуснат само и само да го пробутат на некой зашаматен от рекламите им фен.