IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda няма да пуска заместник на Accord

Популярният европейски модел на марката ще бъде спрян тази година

Honda няма да пуска заместник на Accord

Honda няма да пуска заместник на Accord
Европейският Accord. Снимка: Honda

Honda спира продажбите на модела Accord в Европа и няма намерение да участва занапред в този пазарен сегмент, съобщава Automotive News Europe.

Решението на японците е провокирано от намаляващите продажби в сегмента, който е доминиран от автомобилите на германските производители на премиум машини.

"Безсмислено е да участваме в сегмент, в който дори най-популярните играчи, като Volkswagen Passat и Ford Mondeo, губят позиции срещу премиум предложенията BMW 3-Series и Mercedes C-Class", споделя пред изданието Леон Бранан, ръководител на британското подразделение на Honda.

Honda въвежда Accord на европейските пазари през 1977 година, а през 1992 започва да го произвежда в завода си в Суиндън, Англия. След 2000 година станалият популярен със своята надеждност модел отново започва да се произвежда в Япония. Скъпата йена и транспортните разходи не позволяват на Honda да се бори успешно с по-достъпните като цена европейски предложения.

Така се стига до 2014 година, когато европейският Accord реализира пореден спад в продажбите си - с цели 19% до едва 3453 продажби, сочат данните на JATO Dynamics.

Общите продажби на марката е Европа през годината достигат 133 268 (спад с 5%), калкулирайки пазарен дял от 1%, става ясно от статистиката на ACEA.

За настоящата година обаче японците предвиждат ръст в продажбите си на континента, подпомогнат от новото поколение на кросовъра HR-V, който ще бъде наличен от пролетта. Също през тази година ще бъде пуснат и обновеният CR-V, който е най-добре продаваната машина на марката в Европа.

Тагове: honda accord
0 от 500
  • #4
    13 rate up comment 20 rate down comment
    до долния! ( преди 9 години )
    Абе ти си пиши каквото искаш..обаче Акорда го спират от производство, а Пасата не...
  • #3
    22 rate up comment 14 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Ееееее баси кофтито :-(А ти Кондьо дрънкаш глупости като всеки път.Ти смешнико не си се качвал в Акорд 8 та да говориш за евтина пластмаса и теснотия.Плюс това бензиновите им двигатели нямат аналог по отношение на икономията на гориво.Сегашния 2.0VTEC е настроен да бъде икономичен не толкова динамичен.Акорд 8 с този мотор харчи 5.5/100 извънградско.И дори Ауди Билд признаха модела за супер здрав.ЗА 100 000км не се е случило абсолютно нищо с колата докато швабските *** за това време са аут
  • #2
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Хондьо ( преди 9 години )
    Извинявайте много, преди малко бях в статия за Пасат и когато писах предишното си мнение имах предвид точно немския модел.
  • #1
    14 rate up comment 32 rate down comment
    Хондьо ( преди 9 години )
    Грозен,чуплив,с евтина пластмаса,слаби мотори,архаични екстри,тесен вътре ***.Никой не е луд да предпочете това извращение пред немските уникални машини!