IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda няма да пуска заместник на Accord

Популярният европейски модел на марката ще бъде спрян тази година

Honda няма да пуска заместник на Accord

Honda няма да пуска заместник на Accord
Европейският Accord. Снимка: Honda

Honda спира продажбите на модела Accord в Европа и няма намерение да участва занапред в този пазарен сегмент, съобщава Automotive News Europe.

Решението на японците е провокирано от намаляващите продажби в сегмента, който е доминиран от автомобилите на германските производители на премиум машини.

"Безсмислено е да участваме в сегмент, в който дори най-популярните играчи, като Volkswagen Passat и Ford Mondeo, губят позиции срещу премиум предложенията BMW 3-Series и Mercedes C-Class", споделя пред изданието Леон Бранан, ръководител на британското подразделение на Honda.

Honda въвежда Accord на европейските пазари през 1977 година, а през 1992 започва да го произвежда в завода си в Суиндън, Англия. След 2000 година станалият популярен със своята надеждност модел отново започва да се произвежда в Япония. Скъпата йена и транспортните разходи не позволяват на Honda да се бори успешно с по-достъпните като цена европейски предложения.

Така се стига до 2014 година, когато европейският Accord реализира пореден спад в продажбите си - с цели 19% до едва 3453 продажби, сочат данните на JATO Dynamics.

Общите продажби на марката е Европа през годината достигат 133 268 (спад с 5%), калкулирайки пазарен дял от 1%, става ясно от статистиката на ACEA.

За настоящата година обаче японците предвиждат ръст в продажбите си на континента, подпомогнат от новото поколение на кросовъра HR-V, който ще бъде наличен от пролетта. Също през тази година ще бъде пуснат и обновеният CR-V, който е най-добре продаваната машина на марката в Европа.

Тагове: honda accord
0 от 500
  • #54
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Тея дето плюят по Акорд явно не ка карали такава кола. Пасат не е акорд, сори! ;) Едното е кола за шофиране, шофьора се сраства с нея, усеща пътя, удоволствието не на максимум, другото е Макдоналдс - кофти хлебче с още по кофти мръфка и гмо вътре. Ама е масовка с безумно добра и скъпа реклама. И който не е пробвал мраморно филе е нормално да яде гмо, нали ;)
  • #53
    3 rate up comment 2 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 9 години )
    User,не е от клавиатурата проблема.2 коментара написах в отговор на твой и 2-та ми ги изтриха.Не обиждам и не пиша простии за една или друга марка или по адрес на някой във форума.Може би заради адресите които дадох като пример са ги изтрили.Явно ги разглеждат като реклама.Както и да е.Исках да отговоря,че Honda и Acura се продават като отделни брандове в САЩ.Можеш да провериш.И са с различна цена,макар двигателите да са еднакви.Разликата идва от оборудването на колите.Така си мисля поне.
  • #52
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Чеп ( преди 9 години )
    Трошота спират Авенсиса, Онда спират Акорд, тия оризари не издържаха на конКУРенцията на европейските марки. Иначе много хубави били, ама не ги търсели....хахаха
  • #51
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Кодошо ( преди 9 години )
    Хундата и аКУРа да пусне в ЕС - пак ще яде 'ура на немците и за това не го прави. Това само дошовците не го знаят, ама пък и те са шепа народец! Ха ха ха!
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    User ( преди 9 години )
    Става дума за ACURA, проблем с клавиатурата явно.
  • #49
    2 rate up comment 0 rate down comment
    User ( преди 9 години )
    Yaroslav_stanchev, Хонда в САЩ е Аглока и се продава във варианти ILX, TLX, RLX, RDX, MDX. Първите три са съответно Сивик, Акорд и Ледженд със СТАРТИРАЩИ цени в зарисимост от двигателите и наличие или отсъствие на SH-AWD (при Акорд и Ледженд)за Сивик - $27,050 до 29,350, за Акорд - $31,445 до $41,575 и Ледженд $44,800 ДО $59,950.
  • #48
    6 rate up comment 2 rate down comment
    val ( преди 9 години )
    Да ви кажа само че по добра кола не съм карал, а вие си чешете езиците. Най - вероятно са пресметнали че бъдещето е в хибридите и моделите като crosstour - и мисля, че крачката която правят е в правилната посока - всеки иска универсален автомобил с висока проходимост
  • #47
    8 rate up comment 1 rate down comment
    h ( преди 9 години )
    Красива кола с много готино табло, като ги гледам втора ръка как вървят като цени ми изглеждат по изгодни от немските, които са и по стари за същите пари. Жалко,дано да продължат извън Европа с продажбите и след време пак и за тук да възстановят Акорда.
  • #46
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    не сам фен на хонда но този модел е наи красивата хонда саздавана някога зашто така :(
  • #45
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Дошльо Хондев ( преди 9 години )
    Хонда уверено върви към закриване!