IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Veyron vs Ferrari LaFerrari

Драг дуел на разстояние 1/4 миля (Видео)

Bugatti Veyron vs Ferrari LaFerrari

Драг състезание, което определено заслужава внимание. Все пак на пистата застават два хиперавтомобила с цена от над 1 млн. евро и тираж по-малък от 500 бройки - Bugatti Veyron и Ferrari LaFerrari.

Bugatti Veyron се появи още през 2005 година, като вече извоюва редица рекорди, сред които и този за най-бърз автомобил на палената. Ferrari LaFerrari от своя страна е нов модел, показан преди едва две години.

В това състезание на права с дължина 1/4 миля (приблизително 400 метра) и старт от място шансовете изглеждат на страната на Bugatti Veyron.

Германският автомобил разполага с 8,0-литров двигател с 16 цилиндъра и четири турбини. Мощността е 1001 к.с., а максималният въртящ момент - цели 1250 Нм. Освен това моделът има и задвижване към четирите колела, което помага за по-бърз старт.

Флагманът на Ferrari разполага с по-скромни показатели - 963 к.с. и 900 Нм, генерирани от хибриден агрегат. Но LaFerrari има едно сериозно преимущество - моделът тежи едва 1255 кг., докато при Veyron масата достига цели 1888 кг.

Кой е по-бърз в тази дисциплина - Bugatti Veyron или Ferrari LaFerrari, вижте във видеото на DRAGINFO.



Още по темата:
Bugatti Veyron срещу Koenigsegg Agera R

Nissan Juke се изправи срещу Bugatti Veyron

Коя е най-бързата суперкола?

0 от 500
  • #45
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    GT3, GT2, TURBO, бият всички фераринца по всички писти. Не знам кой *** пише тука слабоумни драсканици?!...
  • #44
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    918 е хем супер луксозно, хем красиво и елегантно, хем модерно както отвътре, така и от вън. А и е по-бързо от всички!ЛаФерари е много орязан, нулев комфорт и ергономия, абстрактен и грозноват от вън.
  • #43
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    [Ферари ако го сложат до Ламборджини Авентадор или Хуракан ще изглежда още по-грозно! Не знам защо някои толкова се кефят на ферари, като и отвън и отвътре, особено пък отвътре си е направо грозотилище отвсякъде! Таблото на една Лада е по-красиво от това на Ферари! Все пак като се влезеш в колата трябва да изпитваш и удоволствие от това което е пред тебе, а вътре е дървено, неконфортно и даже грозно!]ПОРЕДНИЯ ЧАЛГАР,просто нямам думи.
  • #42
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ферари ако го сложат до Ламборджини Авентадор или Хуракан ще изглежда още по-грозно! Не знам защо някои толкова се кефят на ферари, като и отвън и отвътре, особено пък отвътре си е направо грозотилище отвсякъде! Таблото на една Лада е по-красиво от това на Ферари! Все пак като се влезеш в колата трябва да изпитваш и удоволствие от това което е пред тебе, а вътре е дървено, неконфортно и даже грозно!
  • #41
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И още нещо, тези които сравняват двете марки трябва да знаят, че в този драг Вейрона е с по-слабия си модел, а не с върховия модел на марката Бугати Вейрон- суперспорт, така че жълтурите пак излишно се пенят!
  • #40
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Стига с тези поршета де,нищо лошо добри автомобили са но само толкова,нямат място до FERRARI НЕ МОГАТ да се сравняват с тях.само FERRARI имат привилегията да си избират клиентите.И още нещо,за да пожънеш добра реколта ти трябват качествено семе,за FERRARI това семенце се казва ALFA ROMEO един страхотен автомобил за който без да го познавате пишете само простотии.Вие феновете на германските автомобили,не всички но сте болшинство за съжаление ,слушате яко чалга и драскате простотии само.
  • #39
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    На 1/4 миля Ферарито бие Вейрона, но на 1 миля Вейрона ще е победителя! А когато Ферарито вдигне 432 км/ч тогава може да се каже, че е по-бързата кола! Но дори и тогава не може да се сравнява с Бугатито, защото Бугати е и суперлуксозна кола, а Ферарито е изтърбушено от вътре, голо като пищов с почти никакакъв интериор, който е и супергрозен! Така, че единственото в което Ферарито е по-добро е, че го дърпа на 400м - но дотам!
  • #38
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бие, колко да бие? 918 и на 0/100 е по-добро! И разхода 2 пъти по нисък.А те дизелчетата ги пазят за ЛьоМан. Да правят за смях боклучави жълти глокници!
  • #37
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Алфа Ромео ( преди 9 години )
    Абе с каквото и да сравнявате вадиме Ферари ф1 и ги бие всичките Поршове Бугатита и т.н. Форца Италия. А 918 дизелче нещо няма ли да вадят че да харчи по малко за скъсаните си купувачи????
  • #36
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    До всички плиткочели щастливци надолу.Вие сте най-умните хора които съм среща по форумното пространство! Защо сравнявате 2 тона кола, на 10 години, със суперлека, супер мощтна, проектирана за писта машина???Каква Германска гордост? Вие сте меко казано слабоумни!!! Защо не сравнявате с 918...?