IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Veyron vs Ferrari LaFerrari

Драг дуел на разстояние 1/4 миля (Видео)

Bugatti Veyron vs Ferrari LaFerrari

Драг състезание, което определено заслужава внимание. Все пак на пистата застават два хиперавтомобила с цена от над 1 млн. евро и тираж по-малък от 500 бройки - Bugatti Veyron и Ferrari LaFerrari.

Bugatti Veyron се появи още през 2005 година, като вече извоюва редица рекорди, сред които и този за най-бърз автомобил на палената. Ferrari LaFerrari от своя страна е нов модел, показан преди едва две години.

В това състезание на права с дължина 1/4 миля (приблизително 400 метра) и старт от място шансовете изглеждат на страната на Bugatti Veyron.

Германският автомобил разполага с 8,0-литров двигател с 16 цилиндъра и четири турбини. Мощността е 1001 к.с., а максималният въртящ момент - цели 1250 Нм. Освен това моделът има и задвижване към четирите колела, което помага за по-бърз старт.

Флагманът на Ferrari разполага с по-скромни показатели - 963 к.с. и 900 Нм, генерирани от хибриден агрегат. Но LaFerrari има едно сериозно преимущество - моделът тежи едва 1255 кг., докато при Veyron масата достига цели 1888 кг.

Кой е по-бърз в тази дисциплина - Bugatti Veyron или Ferrari LaFerrari, вижте във видеото на DRAGINFO.



Още по темата:
Bugatti Veyron срещу Koenigsegg Agera R

Nissan Juke се изправи срещу Bugatti Veyron

Коя е най-бързата суперкола?

0 от 500
  • #55
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    пичове някой знае ли колко вървят изпитите по-кормуване и по-теория пред ДАИ ?ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН ако ме осветите, инструктора ми иска 70 лв на изпит което ми се струва лъжа, мисля че ме цака и то здраво
  • #54
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    FERRARI е най великия спортен автомобил но не и порше,пред тях има други.
  • #53
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Видяла жабата(порше) че подковават коня и тя вдигнала крак.
  • #52
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Спортна кола не е тази, която вдига най-много и се движи направо, ВАГ-фенчета! Спортна кола е съвсем друго. Зная, че *** ви хралупи няма да го осъзнаят, но все пак бях длъжен да ви го кажа, като гледам какви глупости пишете.
  • #51
    15 rate up comment 5 rate down comment
    ka52alligator ( преди 9 години )
    ФЕРАРИ е най-добрата спортна марка на всички времена.Останалите производители са взели принципите на ФЕРАРИ.
  • #50
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ами те едно време реших и показаха на порше как се правят турбо автомобили и двигатели с F40 заби в земята всичко и то за години напред.Не са решили не са направили Ферари вдигащо 500. Там няма нищо освен мощност и мощност и това е.Но това е безсмислен автомобил, тъй като на писта няма къде да се вдигне освен на дълъг ринг примерно или спец права 3-4 километра. Кому е нужно?? Странно е как този рекорд ви е набит в китарите, като значим...
  • #49
    13 rate up comment 3 rate down comment
    киро ( преди 9 години )
    Защо си мислите ,че и във ферари не могат да направят такава кола като Вейрона,турбинирана здраво и комфортна,4х4,даже и по лека ще е.Могат но си имат сташно реноме,което държат на него. Ферари от както се е родила е спортна машина. Лукса,и возията ги търсим в Мазерати Куатропорте.
  • #48
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Разбирам ги феновете на ВАГ,иска им се да има толкова съвършен немски спортен автомобил като FERRARI но това за тях е невъзможно защото да го създадат могат само италианци.
  • #47
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Личи си по коментарите, кои са комплексираните - феновете на Порше, защото са 90 % фенове на ВАГ и се опитвад да се оприличават на групата хора каращи порше, поради факта, че акциите и са собственост на ВАГ, а те карат гоуф. Прилика между Гоуф и Порше няма, разберете го. И спрете да коментира автомобили, които не сте карали.Порше 911 турбо, е толкова по-бавно и по-недодялоно от Италиата, че ако бяхте карали и двете, щеше да ви е срам да пишете такива глупости.
  • #46
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    хаАХах бият те да, при челен удар в дърво отсичат по-добре ...Само едно ферари ще ви кажа, което никой никога не е бил с порше - FXX. И не ми говорете, че нестава, защото не може да се кара по пътищата - умишлено е направено така, за да не се пребиват хората и да изпитат уникалното.А има и версия на някъв шейх, който и е сложил мигачи и стопове и вече е пригодна за каране.FXX е специална версия на ЕНЦО от преди сумати години. Къде сте бе порше фенове? Италиата в класа си няма конглокенция!!!