IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И флагманът на Lexus преминава на водород

Новото поколение на LS ще получи агрегата на Toyota Mirai, но с повече мощност

И флагманът на Lexus преминава на водород

Активните усилия на концерна Toyota по разработката на автомобили, задвижвани от водородни клетки, няма да подминат и премиум подразделението Lexus. Очаква се първият модел с водороден двигател да бъде флагманът на марката LS, съобщава Motoring.
И флагманът на Lexus преминава на водород
Засега в Toyota демонстрират скромни амбиции относно продажбата на машини с подобно задвижване, като планират пласирането на едва 400 бройки от първия си модел Mirai. Японците обаче са убедени, че подобни автомобили бързо ще наберат популярност и затова вече подготвят модификации на Corolla и Crown с аналогични силови агрегати.

Водороден двигател ще получи и най-скъпият модел на концерна, предлаган в Европа. Това ще стане при смяната на поколението на Lexus LS, което е предвидено за 2017 г. Седанът ще бъде оборудван със същия агрегат, на който разчита и Mirai, но с увеличена до 300 к.с. мощност.

За да бъде постигнато подобно нещо обаче, инженерите на Toyota имат да свършат доста работа. Основният им проблем е как да съберат силовия агрегат в автомобила, тъй като целта пред японците е да направят конструкцията на каросерията на бензиновата, хибридната и водородната модификации на Lexus LS напълно еднакви.

Ако компанията успее да реализира своите планове, то Lexus LS FCEV ще се продава единствено в САЩ и Китай. Според сведения на Motoring цената на луксозния водороден модел ще надмине 200 000 долара за Щатите, докато на вътрешния пазар той ще бъде по-достъпен, благодарение на субсидиите от правителството на Япония, което стимулира закупуването на екологични автомобили.

Снимка: Lexus

 

 

 

Тагове: lexus ls toyota mirai
0 от 500
  • #8
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Единствените,които копират са Мерцедес от Лексус! Както хибридите,така и много други работи.Лексус въвежда и LED светлините в авто-индустрията и първата в света 8-степенна автоматична ск.кутия.
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Също така след като се създава Лексус той е символ и еталон за премиум автомобил с най-тихия интериор,както и с най-добарат изработкас. Лексус въвежда в авто-индустрията лазерното моделиране на отделните детайли и въвежда невиждани в авто-индустрията минимални допуски при сглобката!!!След това Лексус става еталон в цялата авто-индустрия и 5 % от продажбите на Lexus LS за 89-та година се изкупуват от конглокентите му-Мерцедес,бмв,Кадилак.Тогава уволняват главния инженер на Мерцедес Вофганг Петер.
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ей единствения германски фен се събуди и заля със спам форума. Точно японските премиуми са за богатите,защото само погледни ценовите листи на Лексус в Европа- най-скъпия премиум. Германските копия са евтинки и с базови версии за бедняци,които искат да се качат в класна кола. А Ауди е фолксваген за повече пари, но по-евтин от Лексус,което е напълно нормално. След като Лексус започна да се продава в САЩ, на мерцедес продажните го изпратиха след Лексус,а мерцедес винаги е бил най-продаван.
  • #5
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Японските коли са предназначени предимно за бедните европейци и американци! Но за средната и богатата класа са немските автомобили! Всеки който се позамогне и веднага се хвърля на немска лимузина, дали е АУДИ, Мерцедес или БМВ, но немска - факт! А за супер богатите са вече Бугати Вейрон, Ламборджини, Ферари, Порше и т.н. Японските автомобили са просто един пълнеж
  • #4
    4 rate up comment 19 rate down comment
    айде,пак тия ( преди 9 години )
    айде стига с тия "японски" автомобили,бе!Да,има читави, ама *** не знаят,че това са хонда и нисан, а за тях "разбирачите" нищо не казват... говорят ми за "лексус",ама не знаят,че първите успешни лексуси са копирани мерцедеси...............и до днес сигурно по тях не е променено много
  • #3
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе незнам за дизайна, на живо това животно изглежда изключително респектиращо и масивно - каквато му е и целта.
  • #2
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Много са напред японците.Най-техологичните и здрави коли са японските.Какво ти трябва повече от една кола.Имат и бегачки по традиция.
  • #1
    26 rate up comment 4 rate down comment
    nikito_blend ( преди 9 години )
    Почна се инвазията на водородните автомобили. Само че още липсва инфраструктура, но и това ще се случи. С Mirai само опипват почвата макар че имам забележки от към дизайна. Но имаш ли технологията можеш да я сложиш във всякаква обвивка.