IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи новата хибридна Sonata

Агрегатът на модела е с увеличена мощност

Hyundai представи новата хибридна Sonata

Hyundai представи хибридна версия на новото поколение на седана си Sonata. Дебютът на модела пред публика се състоя в Сеул.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
Автомобилът е получил досегашния 2.0-литров бензинов двигател, чиято мощност от 150 к.с. е увеличена до 156 к.с. и 189 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 52 к.с. (48 к.с. при предишната генерация) и комплект литиево-йонни батерии с увеличен с 13.3% капацитет. Разходът на гориво при модела е 5.5 л/100 км.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
От компанията твърдят, че автомобилът е със значително подобрени аеродинамични характеристики. Седанът е оборудван със заден дифузьор, допълнителна защита на долната част и с 16- или 17-цолови джанти по избор на клиента.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
Хибридната Sonata е поучила и новата трансмисия с интегриран електромотор, която Hyundai показа през ноември. Тя е 6-степенна, като е конструирана така, че да заема колкото се може по-малко пространство. Това от своя страна повишава икономията на гориво на автомобила.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
На пазара в Южна Корея продажбите на седана вече стартираха, докато в останалите държави хибридът ще се появи в средата на 2015 г. Очаквана цена за САЩ е 27 000 долара. На по-късен етап трябва да излезе и версия Sonata plug-in, която да се зарежда от електрическата мрежа.

Снимки: Hyundai
 

 

 

 

Тагове: hyundai sonata
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Кико ( преди 9 години )
    Бря, напълно се обърках! За миг си казах" "Я новото Субару Легаси седан, а то Хюндай Соната!" Особено на първата и втората снимка толкова много си приличат.Няма лошо де, просто всички следват някакви общоприети тенденции в дизайна.
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Това класа над пасатора! Хюндай е по стъпките на ХОНДА!
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    А сегашния на цялата Фолксваген груп си е италианец.
  • #6
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    какво дизайнерско студио?!? дизайнера им е бившия на ауди - Петер Щрайер. Явно швабите са го подценили и сега ще си сърбат надробеното - худай и киа продават яко в ес!
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахах,то най-сложното в един автомобил е хибридната система,която германците крадат от който трябва, тоест от японците. Дизайнът е най-простото и евтино нещо в една кола. Винаги може да се плати дори на всяко италианско дизайнерско студио.
  • #4
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахах, краднали са от който трябва! :D
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    27 000 долара ? Малеее в америка просто е някъв рай незнам ... взимат по 2-3000 долара недобре платените професии, а колите са им по 27 000 чисто нови хибриди, iphone им е за 200 долара ... Пък ние взимаме средна зплата от 800 лв и то за София и си мериме п*шките с други пазари. Е как да стане.Иначе автомобила е много добър, хибридче с такъв интериор и непретенциозна поддръжка си е супер.
  • #2
    1 rate up comment 13 rate down comment
    интериор ( преди 9 години )
    1:1 Пежо 306 2000год.
  • #1
    12 rate up comment 13 rate down comment
    А! ( преди 9 години )
    Въобще не прилича на Ауди!