IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи новата хибридна Sonata

Агрегатът на модела е с увеличена мощност

Hyundai представи новата хибридна Sonata

Hyundai представи хибридна версия на новото поколение на седана си Sonata. Дебютът на модела пред публика се състоя в Сеул.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
Автомобилът е получил досегашния 2.0-литров бензинов двигател, чиято мощност от 150 к.с. е увеличена до 156 к.с. и 189 Нм въртящ момент. Той работи в комбинация с електромотор, предлагащ 52 к.с. (48 к.с. при предишната генерация) и комплект литиево-йонни батерии с увеличен с 13.3% капацитет. Разходът на гориво при модела е 5.5 л/100 км.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
От компанията твърдят, че автомобилът е със значително подобрени аеродинамични характеристики. Седанът е оборудван със заден дифузьор, допълнителна защита на долната част и с 16- или 17-цолови джанти по избор на клиента.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
Хибридната Sonata е поучила и новата трансмисия с интегриран електромотор, която Hyundai показа през ноември. Тя е 6-степенна, като е конструирана така, че да заема колкото се може по-малко пространство. Това от своя страна повишава икономията на гориво на автомобила.
Hyundai представи новата хибридна Sonata
На пазара в Южна Корея продажбите на седана вече стартираха, докато в останалите държави хибридът ще се появи в средата на 2015 г. Очаквана цена за САЩ е 27 000 долара. На по-късен етап трябва да излезе и версия Sonata plug-in, която да се зарежда от електрическата мрежа.

Снимки: Hyundai
 

 

 

 

Тагове: hyundai sonata
0 от 500
  • #19
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Зависи кой какви мацки търси. Ако човека си пада по кифли, които не се качват на нищо под Бентли значи Хюндая не е за него ;-)Различни хора, различни идеали ;-)
  • #18
    11 rate up comment 0 rate down comment
    до Еnzo ( преди 9 години )
    Брат, никога не съм разчитал на колата, на телефона, на часовника или пък на слънчевите си очила, за да тресна добра мадама. Като съвет го приеми (не като заяждане:) - истински добрите мацки не се впечатляват толкова от колата ти, колкото ти се иска ;)
  • #17
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Да, интериора на новото Q7 е абсолютно взаимстван от БМВ. А отвън колата е направо отчайваща. Изглежда като несполучлив фейслифт на стария модал... ама с по-грозна радиаторна решетка.
  • #16
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Я също погледни интериора новото Кю7 на прехвалените майстори на дизаина от Ауди дали не е прекопиран почти едно към едно с този на БМВ?
  • #15
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 9 години )
    Бая са крали дизайн, язък, че си взеха дизайнер от Ауди. С Радиаторната решетка на Ауди както и с с бронята на Аудие,, задницата е Мазда а цялата линия на купето е Пежо 508. Анонимен, като кажеш А кажи и Б! Я сега ни светни пък Ауди навремето като си правиха революционния дизайн, дали не пооткраднаха 6-ъгълната решетката от една друга известна марка?И въобще защо си мислиш, че едва ли не Ауди диктуват модата на съвременните автомобили, с техния почти непроменен екстириор от 20 години?
  • #14
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ха-ха дизайна бил най евтиното в една кола, напротив разработката на красив и функционален дизайн е много скъп и сложен творчески и технически процес. Ама, като си 5 клас няма как да ги знаеш тези неща. Ако беше толкова евтино и просто, руснаците щяха да правят красиви коли, а китайците нямаше да копират на готово от европейските луксозни марки.
  • #13
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    с "S" броня от Ауди исках да напиша
  • #12
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Бая са крали дизайн, язък, че си взеха дизайнер от Ауди. С Радиаторната решетка на Ауди както и с с бронята на Аудие,, задницата е Мазда а цялата линия на купето е Пежо 508. Товеа е новия Корейски франкенщайн. Колата може да има страхотни качества, но с такъв външен вид, повече прилича на китайска реплика на автомобил, отколкото на сериозна марка в каквато се опитва да се превърне Хюндай-КИА
  • #11
    0 rate up comment 21 rate down comment
    Enzo ( преди 9 години )
    Идеално... Радвам се, че Ви харесва. Купувайте и карайте "мега яките"... Хуйдай-й-й-й-й... Отиваш примерно на вечеря в някакъв лъскав ресторант, на първа среща с яката мацка и... р-р-р-р... плъзгаш се придизвикателно пред нея с този уникално як... Хюндай-й-й-й... Убеден съм, че ще бъде адски впечатлена и ще направи мъдри заключения относно способностите ти... във всяко отношениe.Тя те поглежда и вика: "Каква е тази кола?" А ти уверено отвръщаш: "Хюндай, Бейби!"... "Ко, не" - отвръща тя с усмивка
  • #10
    13 rate up comment 3 rate down comment
    RRE ( преди 9 години )
    Kak moje da sravniava6 Hyundai Sonata s niakakvo Passat4e deto si e skodka. v USA dori ne gi poglejdat passatite na skoda. Te sa i dosta grozni de,no osven tova da si kupiat skoda pred luksozen Hyundai si e typotia.