IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group остава убедителен лидер в Европа

Германският концерн е пласирал над два пъти повече коли от втория в класацията

VW Group остава убедителен лидер в Европа

Най-големият производител на автомобили през ноември продължава да бъде VW Group, става ясно от данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).
VW Group остава убедителен лидер в Европа
Германският концерн е пласирал 253 218 нови автомобила (ръст от 2,6%), с което води убедително пред втория в класацията. Резултатът на групата за първите 11 месеца е 2 946 296 продажби, което е със 7,4% повече от предходната година.

Второто място в класацията по продажби в Европа е за френската група PSA Group. Нейният резултат за ноември е 98 454 продажби, или спад от 3,1% спрямо ноември 2013 г. За 11-те месеца е записано увеличение от 3,8% до 1 258 457 продажби.

На трето място е също френска компания - Renault Group. Продажбите й през ноември бележат увеличение от 3,9% (92 457 автомобила), а тези за 11-те месеца - ръст от  14,3% (1 121 024 автомобила).

Четвъртото място е за Ford, а топ 5 затваря Opel. Шестото място е за компанията BMW Group, която е лидер сред производителите на премиум автомобили. В топ 10 влизат още FCA Group, Daimler, Toyota Group и Nissan.

Ето и пълната статистика на ACEA
VW Group остава убедителен лидер в Европа
Продажбите в Европа и България за двата периода вижте ТУК

0 от 500
  • #34
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ??? ( преди 9 години )
    еее колко много ги били сега жълттрите
  • #33
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хаха на умряло вият дивите прости чалгари набутани с Мангалваген.
  • #32
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 9 години )
    Музика за ушите!Жълтури вият на умряло!
  • #31
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Иначе *** срещу солидно възнаграждение ги изкарват по-технологични от Американска совалка.
  • #30
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Мангалваген единствено ги спасява,че имат много силно лоби в ***.В нормална държава хората ги използват за външни ***.Убедил със се лично от дългите години в които се занимавам с внос на употребявани автомобили.
  • #29
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И аз имам приятел с доста Мангалвагена.Всяка седмица ги редува в сервиза.Последно си закупи Дачиики и разчита изцяло на тях.За 200 000км сменя накрайници и дребни неща за по 20-30лв.
  • #28
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Фолк с ваген ( преди 9 години )
    VAG uber alles!
  • #27
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Писал съм го и преди.Добър приятел на баща ми беше купил за фирмата си 20 Кадита и каза така:- Вместо да ми вършат работа те стоят в сервиза.
  • #26
    7 rate up comment 3 rate down comment
    cop ( преди 9 години )
    завода в турция може да е най модерен но от там излизат най некачествените коли това лично човек който беше на откриването на този завод ми го каза след 2004 всички коли са с по лошо качество.авенсис е имане но тя се сглобява в съндърланд англия.не че ваг правят кой знае какви коли но и тойота са със занижени качество
  • #25
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ей Бакшиш, тази лъжа и на Винтер Корн да е кажеш няма да ти повярва. Понеже нямаш никакво Кади, вземи прочети малко тестове да видиш за колко проблемен автомобил става на въпрос!