IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилният пазар на Европа с минимален ръст през ноември

В България отбелязваме спад през месеца и ръст за първите 11 месеца

Автомобилният пазар на Европа с минимален ръст през ноември

Автомобилният пазар на Европа с минимален ръст през ноемвриПазарът на нови автомобили в страните членки на ЕС отбелязва минимално увеличение от 1,4% през ноември, генерирайки 953 886 нови регистрации и отбелязвайки 15-ти пореден месец на ръст, сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA). В България се наблюдава спад от 4,5% през ноември, но същевременно продажбите за първите 11 месеца са с 6,8% по-добри от предходната година.

Въпреки минималното увеличение през месеца пазарът на нови автомобили в Европа отбелязва увеличение от 5,7% за първите 11 месеца.

Ръст записват повечето големи пазари на континента - Испания (+ 17,4%), Великобритания (+ 8,0%) и Италия (+ 5,0%), докато най-големият пазар в Европа - Германия, отбелязва спад от 1.8%. Негативна е тенденцията и във Франция (-2.7%), Гърция (‐8.8%) и Холандия (‐19.5%), докато най-голям ръст записват Полша (+32.6), Естония (+26,1%) и Унгария (+19,4%).Щ

В България през ноември са реализирани 1 595 нови автомобила, докато през същия месец на миналата година резултатът е бил 1 671. За периода януари-ноември 2014 година броят на новите регистрации достига 18 427, или с 6,8% повече от година преди това.

Статистиката за продажбите на отделните производители вижте ТУК

Снимка: Ройтерс

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Сирия, Турция, Пакистан, Афганистан кога са били колонии на Европейски държави, че нещо не се сещам. От там са най-многото емигранти. Добрата социална политика се прави, като се вземат пари от всички работещи, бизнеса, за да се дадат на прошляците, вместо да се вложат в развитие, инфраструктура, образование и наука. Но какво ли му увира главата на човек, който и понятие си няма от финанси, соц.политика, икономика и МИО. Вземи чети малко, преди да се изказваш така неподготвен!
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти кво мислиш, че ако в Русия е хубаво, като в Германия няма да има огромен наплив от всякви печки и емигранти?Глупости просто Европа е с добра социална политика и с много възможности- а и половината от емигрантите са бивши колонии и говорят, я холандски я френски и им е много по-лесно да дойдат в Европа отколкото в Америка.Ама това какво общо има с автомобилите?
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    докато стара и прогнила европа следва хамериканската политика така ще е. на краварите отвъд голямата вода далаверата им е да разпалват конфликти и войни, а в европа духаме супата и ни заливат вълни с емигранти ***, които допълнително натоварват и без това крехките социални системи. вместо отношенията с руснаците да са добри се ближе черното трибуквие на оня черен маймун обама. разпали войната в украйна защото няма сметка от богата и силна европа. срам за европейските политици...