IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8

Концептът на компанията най-вероятно ще бъде показан през януари

Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8

Наскоро компанията Mercedes-Benz показа пред фотографи тайнствен концептуален модел на автономно транспортно средство, като и разкри част от проекта за създаването му. Автомобилът обаче бе старателно покрит, което още повече разпали въображението на медиите.
Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8
Според изданието Drive, което публикува снимки и собствени скици на машината, това е автомобил-робот с 4 отделни кресла, като предните могат да се обръщат назад, докато возилото се движи напълно автономно. В салона на колата е поставена информационно-развлекателна система и централна масичка, на която пътуващите могат да работят.
Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8
По-важно обаче е задвижването на тайнствения автомобил. Предполага се, че той ще бъде напълно електрически, като ще повтаря показания преди година концепт F125. Не е изключено обаче това да е хибрид, който да атакува на пазара показаното през миналата година BMW i8. При него двигателят с вътрешно горене отговаря за задвижването на задния мост, докато електромоторът е поставен на предната ос. Основното доказателство за това е различната ширина на предните и задните гуми.
Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8
Изданието допълва, че в Mercedes-Benz от известно време готвят адекватен отговор на BMW i8, както и на по-малкото i3, което е напълно електрическо. Очаква се моделът да бъде показан на изложбата за потребителска електроника CES през януари 2015 г. в Лас Вегас.
Тайнствен Mercedes-Benz хвърля ръкавицата на BMW i8
Любопитното е, че съвсем наскоро концернът Daimler прекрати отношенията си с най-големия производител на електромобили – Tesla Motors. Преди това двете компании създадоха компактния ван B-Class Electric Drive.

Американците обаче са на път да си намерят нов съюзник в Германия – големия конкурент на Mercedes - компанията BMW.

Двете фирми вече обсъждат възможността за обмен на технологии. Tesla ще помогне със своя опит в електрическите системи, батериите и зарядните станции, докато баварците ще участват с технологиите си за създаване на олекотени шасита и каросерии.

Снимки: Drive

 

 

Тагове: bmw i8
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    off_line ( преди 9 години )
    не е нуждно да ти отговаря - аЛуди!
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    аре кажи сега като си имал и от 3-те коя от тях създаваше най-много проблеми, коя се чупеше повече и коя подръжка бе най-скъпа?
  • #3
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    И трите немски марки правят страхотни коли. Тъй като имам късмета да са карал и от трите марки и то най-високите им класове, мога да кажа, че всяка от тях има качества, които са специфични за всяка от тях. БМВ са малко по-тясни като усещане в купето, но пък имат изключетилно спортна насоченост и това е постигнато по някакъв невероятен начин сякаш усещаш пътя, но е за сметка на комфорта на возията, Ауди е между Бенц и Мерцедес, полуспортно, полукомфортно. Мерцедеса е на другата крайност, комфортната возия 1, никакво усещане на пътя, все едно нямаш допирна точка с асфалта а и създава най-силно усещане за простор в купето. Но и трите марки са невероятни.
  • #2
    19 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    мерцедес правиха коли преди 20г. от тогава насам само догонват BMW,AUDI
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Джоко ( преди 9 години )
    Мерцедес изостават последните 10-години. БМВ се задъхва от поръчки на i8, Мерцедес тепърва ще пуска прототип.БМВ пусна Х6 преди 5 години, Мерцедес още не са отговорили.Иначе несъмнено правят страхотни коли.