IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Британските медии твърдят, че водородната система на Toyota ще бъде използвана за нов модел на BMW

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Сътрудничеството между BMW и Toyota няма да се състои само в разработването на спортен автомобил, пише Autocar, като твърди, че германската компания ще се възползва от водородна система на Toyota за бъдещ неин модел.
Toyota Mirai може да се превърне в BMW
Моделът Mirai. Снимка: Toyota

Според британското издание този ход е напълно логичен, тъй като автомобилите с горивна клетка предизвикват огромен интерес от страна на клиентите. Само през последните месеци такива автомобили показаха Toyota, Honda, Mercedes-Benz, Hyundai, Audi и VW. Един от основните конкуренти на BMW - Mercedes-Benz, си партнира с Ford и Renault-Nissan за разработването на водородни технологии.

Системата за водородно задвижване на Toyota дебютира пред публика в Лос Анджелис на борда на модела Mirai, чиито продажби в Европа и САЩ ще стартират догодина. Според Autocar системата ще намери място и в бъдещ модел от новата екологична марка на BMW - "i".

Информацията твърди, че въпросната машина ще бъде разположена между електрическия BMW i3 и хибридния BMW i8. Според друго британско издание - CAR, моделът ще представлява или нова версия на i3, или напълно нов автомобил, който да конкурира Tesla Model X.

BMW и Toyota имат договор за дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии, изследванията на въздушно-литиеви батерии и др.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #9
    16 rate up comment 21 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Среден клас на тойота излиза с пазарна цена 18 хиляди евро примерно,същия клас кола но от бмв,мерцедес или др. с качество в пъти в изработката на материалите неможе да струва 18 а струва 38 хиляди.От там ти идват продажбите моето момченце на пластмасовите автомобили.Когато бмв са правели влакови спирачки,тойота е сяла ориз!
  • #8
    16 rate up comment 21 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Тойота е най големият производител в света?- отговарям защото продава евтини пластмасови грозни колички,на които дори бутоните за уредите в интериора не се смянят в продължение на 20 години и се слагат на всякаквите им модели,да не говорим за нещо друго.Най скъпата автомобилна компания? - отговарям отново с почти същия горен отговор и добавям че премиум сегмента и качеството на материалите които се влагат в един такъв сегмент нямат нищо общо със пласмасариите на тойота и струват пари.
  • #7
    19 rate up comment 11 rate down comment
    до: минутданта ( преди 9 години )
    Явно за теб Гоуфу е убава кола на ли?Дори липсата на вкус е вкус.Айде Тойотите били грозни да го приемем,макар,че е далеч от истината.Виждам,че много ги чуваш петлите и ще споделиш с нас невежите,защо аджеба Тойота е най-големият производител в света,защо е най-скъпата автомобилна компания и защо БМВ се съюзяват с тях да черпят технологии наготово.Доста ще е интересно да хвърлиш малко светлина по въпроса.
  • #6
    14 rate up comment 21 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Глупости на търкалета,само тойота могат да правят най грозните коли в историята на автомобилостроенето и пълни глупости че те са направили и3 и и8
  • #5
    22 rate up comment 18 rate down comment
    секунданта ( преди 9 години )
    После пак германофилите ще почнат да ръсят глупости,че видите ли БМВ сами са си направили водородния автомобил.Така стана и с и3 и и8.Баварците подписаха договора за сътрудничество и след година изкараха въпросните модели.За някой това е случайно съвпадение, нали!Ами вервайте си.Те БМВ,ако бяха напреднали в разработката на тези хибриди,нямаше да се съюзяват с най-големият им производител.Просто и логично е това,но не и за прости хора.
  • #4
    26 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Глупавите фенове на немското, когато няма какво да кажат за технологиите, здравината, икономичност и надеждността го обръщат на красота, имидж и история. Толкова елементарни същества, че няма на къде повече. Как веднъж не коментирахте това, което е наистина важно за един автомобил, а само блеете глупости! В случая виждаме отново, че БМВ ще взема високи технологии от Тойота. Харесва ли ви или не е друга тема, но пред фактите трябва да замълчите!
  • #3
    24 rate up comment 21 rate down comment
    Никола ( преди 9 години )
    Не знам защо от Тойота са решили , че всички екологични модели трябва да са отвратително грозни ?!Приус е с ужасен дизайн вече 3 или 4 поколение , а този водороден модел направо го забива в земята по грозота и нелепост !
  • #2
    24 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Не дрънкай глупости!
  • #1
    23 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    "i" серията е всъщност технологии от Тойота и дизайн на БМВ. Така че няма нищо ново в тази новина.