IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Британските медии твърдят, че водородната система на Toyota ще бъде използвана за нов модел на BMW

Toyota Mirai може да се превърне в BMW

Сътрудничеството между BMW и Toyota няма да се състои само в разработването на спортен автомобил, пише Autocar, като твърди, че германската компания ще се възползва от водородна система на Toyota за бъдещ неин модел.
Toyota Mirai може да се превърне в BMW
Моделът Mirai. Снимка: Toyota

Според британското издание този ход е напълно логичен, тъй като автомобилите с горивна клетка предизвикват огромен интерес от страна на клиентите. Само през последните месеци такива автомобили показаха Toyota, Honda, Mercedes-Benz, Hyundai, Audi и VW. Един от основните конкуренти на BMW - Mercedes-Benz, си партнира с Ford и Renault-Nissan за разработването на водородни технологии.

Системата за водородно задвижване на Toyota дебютира пред публика в Лос Анджелис на борда на модела Mirai, чиито продажби в Европа и САЩ ще стартират догодина. Според Autocar системата ще намери място и в бъдещ модел от новата екологична марка на BMW - "i".

Информацията твърди, че въпросната машина ще бъде разположена между електрическия BMW i3 и хибридния BMW i8. Според друго британско издание - CAR, моделът ще представлява или нова версия на i3, или напълно нов автомобил, който да конкурира Tesla Model X.

BMW и Toyota имат договор за дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии, изследванията на въздушно-литиеви батерии и др.

Тагове: toyota mirai
0 от 500
  • #19
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Аз ( преди 9 години )
    Стига сте наричали тая карикатура горе автомобил!Това и за бостанско плашило не става!
  • #18
    12 rate up comment 6 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Добре,признавам!Toyota is the best of the best of the best.Олекна ли ти,ходи пусни сега едно аки да ти е по-спокойно,че ще те мисля ако получиш кръвно.Пиши на тойота,да те вземат за промоутър,аз ще им пиша че имаш големи препоръки.
  • #17
    26 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Когато Япония е била държава, Германия е нямало и е била само нискоразвити езични племена. Когато Японците са имали писменост немците са говорели на диалект без писменост. Когато японците са познавали барута, немците са се стреляли с прашки,а когато Бог е давал акъл, тебе те е пропуснал минутданте. АйКю-то ти е с отрицателен знак, като гледам какви глупости пишеш.
  • #16
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Виждам, че не си ги изпил още... :)))Пий ги, за да ти олекне! Кво викаш, грозните коли вървели най-много и сравняваш масова марка с луксозните. Ти верно си много зле. Ай сега ни обясни защо щом грозните и некачествени според теб коли на тойота са винаги при първите по надеждност и защо строшВАГен иска да стават най-голям производител? Тогава ще важи ли написаното от теб:защото продава евтини пластмасови грозни колички,на които дори бутоните за уредите в интериора не се смянят в продължение на
  • #15
    16 rate up comment 18 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Къде го видя този голфаджия неможах да разбера ама ти си знаеш.Повтарям когато бмв са правели влакови спирачки,тойота са сяли ориз,когато бмв са летяли във въздуха,тойота са обирали засятия ориз.
  • #14
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Оле-мале гоуфаджия да ти говори за красота... :)))
  • #13
    14 rate up comment 17 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Най-голямата грешка на бмв ще е да вземат тази "волга".....по грозно нещо скоро небях виждал
  • #12
    14 rate up comment 15 rate down comment
    минутданта ( преди 9 години )
    Кво разправяш....виждам каква красота е на снимката горе и колко им се възхищават хората из коментарите из другите статии......
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Пии си хаяповете гоуфаджио! Ти изобщо не си в ред!
  • #10
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    минутданта е като *** рисуващ графити на посещение в музея на модерното изкуство и пред картина на Моне да казва, че това е грозно, че това е грозно, докато цял свят се възхищава на картините му.